Liptácka polovina
Typ práce: Ostatné
Jazyk:
Počet zobrazení: 582
Uložení: 34
Liptácka polovina
Zemiaky, hladká múka, soľ, slanina, cibuľa, masť, mletá červená paprika
Zemiaky očistíme. Polovicu nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Druhú polovicu postrúhame, pridáme múku, soľ a vymiešame haluškové cesto. K takmer uvareným zemiakom cez haluškáreň alebo z lopára hádžeme halušky ( alebo si uľahčite život a robte to ako ja: cesto na halušky – akékoľvek- nadžgám do mikroténového vrecúška, v jeho rohu vystrihnem primerane veľkú džurku, cez ktorú vytláčam aké chcem veľké a dlhé halušky. Po dokončení vrecúško šmarím do koša, nič netreba umývať a halušky sú uňo-ňuňo). Vráťme sa k receptu – halušky máme vyrobené a dovaríme ich do mäkka spolu so zemiakmi. Uvarené ocedíme a jedlo polejeme opraženou slaninou s cibuľou a přiměřeně posypeme červenou paprikou.