Sejkory (buttermilchgetzen)
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 95 slov
Počet zobrazení: 861
Počet zobrazení: 861
Tlačení: 34
Uložení: 36
Uložení: 36
Sejkory (buttermilchgetzen)
800 g surových a 300 g varených zemiakov, 200 ml cmaru ( acidofilného mlieka, jogurtu ), 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, ½ lyžičky rasce, 1 lyžička soli, 100 g slaniny, 1 PL masla
Surové zemiaky nastrúhame, precedíme, a počkáme, kým sa v zachytenej šťave usadí škrob. Varené zemiaky tiež postrúhame. Zmiešame ich so surovými, pridáme zachytený zemiakový škrob, cmar, prelisovanú cibuľu a cesnak, rascu, soľ a dobre premiešame. Počas prác si predhrejeme rúru na 200°C. Kocky slaniny rozškvaríme na rozpustenom masle. Pripravené cesto rozotrieme v tenkej vrstve na plechu alebo v pekáči, pridáme slaninu a cca 60 minút dochrumkava zapekáme. Podávame v pekáči.
Staré recepty zo zemiakov
Diskusia: Sejkory (buttermilchgetzen)
Pridať nový komentárVygenerované za 0.015 s.