Valašské podlistníky
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 113 slov
Počet zobrazení: 536
Počet zobrazení: 536
Tlačení: 36
Uložení: 31
Uložení: 31
Valašské podlistníky
- pre 4 osoby - 600 g zemiakov, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, 100 g hladkej múky, 4 ks kapustových listov, soľ
Zemiaky nastrúhame, vytlačíme z nich vodu, zmiešame ich s vajcami, mliekom, múkou a soľou. Hmotu namažeme na kapustné listy, z ktorých sme vyrezali hlúb a rozložili ich na plech. Upečieme ich vo vyhriatej rúre. Ešte teplé ich z listu zlúpneme, potrieme masťou a servírujeme na tanieri tou stranou, na ktorej sa list otlačil, hore. Podávame s cmarom, acidofilným alebo sladkým mliekom ( Na staroslovienske podlistníky je o niečo iný pomer surovín, postup ten istý: 400 g zemiakov, 2 dl smotany alebo mlieka,, 2 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 400 g hladkej múky, 4 kapustové listy, 50 g husacej masti.
Staré recepty zo zemiakov
Diskusia: Valašské podlistníky
Pridať nový komentárVygenerované za 0.016 s.