Tľapkance

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 97 slov
Počet zobrazení: 902
Tlačení: 38
Uložení: 51

Tľapkance

600 – 800 g zemiakov, 140 g hrubej múky, 40 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, 150 g mäkkého syra, 2 dl smotany

Umyté zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Z múky, vajca a trošky vody vypracujeme husté cesto, ktoré rozvaľkáme ( v minulosti sa cesto vytľapkalo – odtiaľ pochádza názov ), prehodíme ho cez ruku a druhou rukou trháme z cesta nepravidelné kúsky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto lepí, posypeme ho múkou. Po uvarení tľapkance pomiešame s uvarenými zemiakmi. Mäkký syr vymiešame so smotanou a zmes prelejeme. Tľapkance môžeme podávať aj s kyslou kapustou, ale v tom prípade ich polejeme vyškvarenou, údenou slaninou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Staré recepty zo zemiakov



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.026 s.
Zavrieť reklamu