Zablafuňky
Typ práce: Ostatné
Jazyk:
Počet zobrazení: 406
Uložení: 33
Zablafuňky
(pre 4 osoby)
1 kg zemiakov, 3 PL hladkej múky, šľahačka alebo sladká smotana, 6 vajec ( 4 natvrdo uvarené a 2 surové ), soľ, nové korenie, bobkový list, cesnak, slanina ( nemusí byť )
Zemiaky ošúpeme, zalejeme vodou tak, aby boli prikryté a uvaríme do mäkka, až sa rozvaria. Posolíme, pridáme koreniny a prelisovaný cesnak. Po uvarení vodu nezlejeme. V smotane rozšľaháme múku, pridáme k zemiakom a dôkladne premiešame. Môžeme pridať aj kúsok masla. Na záver rozbijeme do hrnca dve vajcia, kto chce môže pridať aj vyškvarenú slaninu aj s tukom, ale je to len súčasná „vylepšenina“. Pôvodný recept sa pripravoval bez nej. Pri servírovaní dáme každému stolovníkovi do taniera jedno vajce na tvrdo – vcelku, alebo pokrájané, a naň nalejeme zemiakovo-múčnu kašu.