Zemiakové plnené knedle
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 86 slov
Počet zobrazení: 620
Počet zobrazení: 620
Tlačení: 29
Uložení: 30
Uložení: 30
Zemiakové plnené knedle
750 g zemiakov, 200 – 250 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 250 g bryndze alebo údeného mäsa, 2 – 3 cibule, 60 g masti
Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich olúpeme, prelisujeme, pridáme múku, vajce, soľ a všetko vypracujeme na cesto, ktoré si rozdelíme na rovnaké kúsky. Každý kúsok cesta naplníme hrudkami bryndze alebo zomletým mäsom, zaguľatíme a naplnené knedle uvaríme v osolenej vode. Na masti opečieme pokrájanú cibuľu, ktorou uvarené jedlo na tanieri prelejeme. Zemiakové knedle s údeným môžeme podávať aj s kyslou kapustou – surovou alebo udusenou.
Staré recepty zo zemiakov
Diskusia: Zemiakové plnené knedle
Pridať nový komentárVygenerované za 0.022 s.