Tatranské zemiaky

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 99 slov
Počet zobrazení: 600
Tlačení: 39
Uložení: 41

Tatranské zemiaky

Surové zemiaky, bryndza, červená sladká paprika, cibuľa, šunka (šunková saláma), rasca, slanina, olej alebo masť

Menšie zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme. Bryndzu vymiešame s paprikou, posekanou cibuľkou a nadrobno pokrájanou šunkou. ( Namiesto bryndze môžeme použiť plesnivý syr). Touto zmesou naplníme polovice zemiakov, druhou polovicou ich prikryjeme, posypeme rascou a na každý zemiak dáme plátok slaniny. Upečieme v rúre na oleji alebo masti.

INÝ SPÔSOB: Na plnku stačí vymiešať bryndzu s maslom, osoliť a okoreniť ( na 300 g zemiakov 70 g bryndze a 30 g masla), naplníme vydlabané polovice zemiakov, spojíme ich, obtočíme plátkom slaniny a necháme zapiecť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu