Pravdu o nás vedia asi len tí druhí (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 07.12.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 400 slov
Počet zobrazení: 6 795
Tlačení: 609
Uložení: 607

Pravdu o nás vedia asi len tí druhí (Úvaha)

Je pravdou, že mňa slohy moc neberú, ale keď už musím, čo sa dá robiť, že?!... tento sloh veľmi chválila moja kamka, a neskôr, keď som to čítala pred celou triedou, aj učiteľ spinning-2.gif image by emotionka... páčila sa mu až na toľko, že sa ma spýtal, či som to robila sama... ja som mu povedala, že úplne sama, a on, že keď je to moja vlastné dielo, tak je to veľmi dobré tongue-3.gif image by emotionka... som rada, že sa mu to páčilo, samozrejme, som sada, že aj kamke, pretože keby nie, tak to by bolo dosť zlé... písala som presne to, čo si aj myslím... mňa napadlo to, a zasa ostatných niečo úplne iné... ja jediná tam mám popísané rôzné veci, no ostatný len jednu, a rozpísali to... newem, noo mne sa viac páči to moje, ale ostatný to mali vtipnejšie... je to také mínus...

"Pravdu o nás vedia asi len tí druhí"
Hovorí sa, že ozajstnú pravdu o nás vedia tí druhí. Neviem síce, či je to naozaj tak, alebo nie. V každom prípade si myslím, že je na tom kúsok pravdy. Každému sa občas stane, že zaklame, stáva sa. Výnimkou nie som ani ja. Samozrejme, sú to len také malé lži, ktoré nikomu neublížia. Menšia lož niekedy dokáže aj pomôcť. Napríklad, keď vidíš chorého človeka, ktorý vyzerá zle, ale povieš mu, že vyzerá omnoho lepšie, tak to mu vlastne pomôžeš, a bude znova aspoň malým náznakom veriť, že sa vylieči. Ja nie som taký človek, čo dokáže niekomu ublížiť. Nerada ubližujem. To sa bohužiaľ o tých druhých povedať nedá. Nepochopím, kde sa v ľuďoch berie toľko zla. Je však samozrejmé, že v každom človeku je kúsok diabla, no v niektorých to zlo prekvitá viac, neždobro. Neviem, či pravdu o nás vedia tí druhí, myslím si ale, že tú pravdu mi sami nevieme. Je skrytá niekde, kde mi ľudia len ťažko dovidíme. Je dobre ukrytá a zatajovaná pred nami. Ale keď sa nám ju nebodaj podarí objaviť, tak to dosť bolí. Skutočná pravda vie veľmi raniť.

Vtedy si človek pripadá oklamaný a podvedení. Neraz som sa stala obeťou lží a podvodov. Ale nech je to ako chce, priznám sa, že v niektorých veciach ma dosť často prekvapí, ako som sa zachovala. Niektoré veci, ktoré urobíme, si nevieme vysvetliť. Táto záhada asi vždy ostane pre nás tabu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu