Ubytovací poriadok hotela

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tanya
Typ práce: Referát
Dátum: 23.01.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 988 slov
Počet zobrazení: 5 959
Tlačení: 349
Uložení: 435
Ubytovací poriadok hotela

- V hoteli JUNIOR môže byť ubytovaný len hosť, ktorý má objednané a ubytovateľom potvrdené služby alebo došlo k zmluvnému vzťahu na mieste ubytovania alebo je k ubytovaniu prihlásený. Za týmto účelom je povinný sa identifikovať pracovníkovi recepcie hotela JUNIOR pri príchode, a to predložením svojho občianskeho preukazu, cestovného pasu alebo iného platného dokladu totožnosti. Prihlasovanie pobytu cudzincov sa spravuje osobitnou právnou úpravou.
- Hotel JUNIOR je oprávnený v zvláštnych prípadoch ponúknuť hosťovi aj iné ako pôvodné ubytovanie, pokiaľ sa podstatne nelíši od potvrdenej objednávky.
- Na základe objednaného ubytovania je ubytovacie zariadenie povinné ubytovať hosťa v dobe od 14,00 hod. najneskôr do 24,00 hod. Do tejto doby izbu pre hosťa rezervuje, pokiaľ nie je v objednávke dohodnuté inak.
- Hosť je povinný sa od ubytovať a odhlásiť svoj pobyt na recepcii hotela najneskôr do 10,00 hod. nasledujúceho dňa. Do toho času je hosť povinný izbu uvoľniť, pokiaľ nebolo individuálne vopred dohodnuté inak. Pokiaľ si hosť túto povinnosť nesplní, ubytovacie zariadenie je oprávnené si účtovať pobyt za nasledujúci deň.
- Hosť, ktorý trvá na ubytovaní pred 14,00 hod. je povinný zaplatiť plnú cenu aj za predchádzajúcu noc, ak sa vopred individuálne nedohodlo inak.
- Ubytovacie zariadenie uplatňuje storno podmienky a storno poplatky v súlade s obchodnými podmienkami, s tým, že v prípade zrušenia objednaných a potvrdených služieb pre individuálnych klientov (1 - 6 osôb) - 1 deň pred nástupom je bez stornopoplatku. Platnosť individuálnej (1 - 6 osôb) rezervácie v daný deň je do 17.00 hod. v deň príchodu na ubytovanie. V prípade, že sa hosť, alebo hostia ubytujú v neskorších hodinách, je potrebné oznámiť hotelu čas príchodu a garantovať si rezerváciu kreditnou kartou. Pre garantovanú rezerváciu je potrebné zadať kreditnú kartu: typ, číslo a platnosť kreditnej karty. Garantované rezervácie sú platné celú noc. Pri nepríchode hostí garantovanej rezervácie na ubytovanie hotel účtuje stornopoplatok vo výške 100 % z ceny objednaných služieb.
- Stornopoplatky pri rezerváciach (7 osôb – 14 osôb ) sú stanovené nasledovne:

- pri stornovaní ubytovacích služieb: 15 dní pred nástupom bez stornopoplatku
- 14 -8 dní vopred - 50 % z ceny stornovaných služieb
- 7 – 3 dní vopred - 70 % z ceny stornovaných služieb
- 2 - 1 dní vopred - 90 % z ceny stornovaných služieb
- v daný deň - 100% z ceny stornovaných služieb


- Stornopodmienky a stornopoplatky u skupín a akcií 15 osôb a viacej budú dohodnuté pri potvrdení objednávky osobitnou písomnou formou.
- Ubytovateľ si vyhradzuje storno poplatky odpustiť z dôvodov osobitného zreteľa, týmto nie sú dotknuté storno podmienky a storno poplatky v rámci individuálnych zmluvných vzťahov uzatvorených písomne.
- Rezervácia hosťa je vždy platná do 17:00 hodiny dňa nástupu, ak sa hosť nedohodne inak alebo má rezerváciu bez možnosti storna rezervácie.
- Hosť je povinný uhradiť platbu za objednané ubytovanie a poskytnuté služby v súlade s platným cenníkom vopred pri nastúpení na pobyt, týmto nie sú dotknuté platobné podmienky na základe individuálnych zmluvných dojednaní.
- Prípadný cenový rozdiel objednaných a poskytnutých služieb sa vyrovná prípadným doplatením nedoplatku alebo vrátením preplatku pri skončení pobytu.
- V izbe a spoločenských priestoroch hotela JUNIOR je hosťovi zakázané bez súhlasu zodpovedného pracovníka alebo vedenia hotela prevádzať akékoľvek zmeny na zariadení, ani vykonávať zásahy do elektrickej a inej inštalácie.
- V hoteli JUNIOR a najmä na izbe nie je hosťom dovolené používať vlastné elektrické, plynové – prenosné spotrebiče. Toto obmedzenie sa nevzťahuje na používanie elektrických spotrebičov nainštalovaných v izbe alebo prenosných elektrických zariadení slúžiacich na osobnú hygienu hosťa (holiaci strojček, sušič vlasov a pod.).
- Fajčenie je povolené len vo vyhradených priestoroch hotela JUNIOR.
- Hosťovi je zakázané požitie drog prípadne iných omamných látok na izbách ako aj v priestoroch hotela JUNIOR.
- Z bezpečnostných dôvodov nie je dovolené ponechať deti do 10 rokov bez dozoru dospelej osoby v izbe a ostatných priestoroch hotela JUNIOR. Pri vzniku úrazu alebo iných nepredvídaných okolností zodpovedá za dieťa osoba, s ktorou je dieťa prihlásené na pobyt v hoteli JUNIOR.
- Hosťom nie je dovolené vnášať do izieb alebo iných nie na to určených priestorov športové náradie a iné predmety, pre úschovu ktorých je určené  miesto v priestoroch hotela JUNIOR.
- V čase od 22,00 hod. do 06,00 hod. sú ubytovaní hostia povinní dodržiavať nočný kľud. Iba so súhlasom zodpovedného pracovníka alebo vedenia je možné organizovať spoločenské akcie i po 22,00 hod., a to v priestoroch hotela JUNIOR k tomu určených.
- Pre prijímanie návštev ubytovaných hostí sú vyhradené spoločenské priestory  hotela JUNIOR. V izbe, kde je hosť ubytovaný môže hosť prijímať návštevy len s výslovným súhlasom zodpovedného pracovníka ubytovacieho úseku hotela JUNIOR alebo vedenia hotela JUNIOR v čase od 08,00 hod. do 22,00 hod.
- Pred odchodom z izby hotela JUNIOR je ubytovaná osoba povinná uzavrieť vodovodné kohútiky, zhasnúť svetlá v izbe a priľahlých priestoroch izby, vypnúť elektrické spotrebiče, ktoré sa nachádzajú na izbe, uzavrieť balkónové dvere a zavrieť, prípadne zamknúť vchodové dvere izby a kartu uzamykania (resp. kľuč) odovzdať na recepcii hotela JUNIOR, ak nie je dohodnuté s vedením ubytovacieho úseku hotela JUNIOR inak.
- Prevádzkovateľ zodpovedá za veci, vnesené ubytovanými osobami do priestorov, ktoré sú vyhradené na uloženie vecí. Vnesené veci sú veci, ktoré boli prinesené hosťom do priestorov, ktoré sú vyhradené na jeho uloženie na určenom mieste, alebo boli za týmto účelom odovzdané do úschovy prevádzkovateľovi alebo zodpovednému pracovníkovi prevádzkovateľa. Táto zodpovednosť sa spravuje ust. • 758 Občianskeho zákonníka. Za klenoty, peniaze a iné cennosti zodpovedá prevádzkovateľ hotela JUNIOR  iba v tom prípade, ak ich prevzal  do úschovne hotela JUNIOR na recepcii.
- Psy a iné zvieratá sú v hoteli JUNIOR zakázané./ Psy a iné zvieratá môžu byť v priestoroch hotela  JUNIOR  len so súhlasom vedenia hotela za predpokladu, že majiteľ ukáže ich nezávadný zdravotný stav. Cena za ubytovanie zvierat sa účtuje  podľa platného hotelového cenníka.
- Za škody, spôsobené na majetku hotela JUNIOR  zodpovedá hosť podľa platných právnych predpisov Slovenskej republiky.
- Parkovisko pri hoteli JUNIOR prevádzkuje prevádzkovateľ hotela  JUNIOR.
- Sťažnosti, reklamácie hostí, prípadné pripomienky a návrhy na zlepšenie činnosti ubytovacieho zariadenia prijíma vedenie hotela JUNIOR, resp. sa vykonávajú v zmysle Reklamačného poriadku hotela JUNIOR, ktorý je zverejnený na recepcii hotela.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu