Nečakaná návšteva (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: hankaaa
Typ práce: Referát
Dátum: 28.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 188 slov
Počet zobrazení: 10 639
Tlačení: 736
Uložení: 686

Nečakaná návšteva (Rozprávanie)

Margita prišla na návštevu ku starým rodičom. Počasie jej nevyšlo úplne najlepšie. V pondelok pršalo a bola hmla. Musela teda robiť niečo iné. Napríklad čítať knihu. Keďže si žiadnu nedoniesla, musela poprosiť starú mamu, aby jej nejakú požičala.

Babka otvorila veľkú skriňu s knihami a dala jej do ruky veľkú knihu, ktorá mala veľmi výrazný názov. Nevydržala pri knihe ani pol hodinu. Potom jej babka povedala, že má ísť spať. Tak teda išla. Neskoro večer niekto prišiel ku vchodovým dverám a zašramotal pri nich. Babka vyskočila z postele a utekala s dedkom ku dverám.

Margita utekala tiež, ale poslali ju na späť, že vraj, aby sa jej nič nestalo. Ale pozerala sa cez presklené dvere, aby vedela,  čo sa deje. Dedko mal už v ruke starú pušku, čo nosil na lov zvierat za svojich čias. Dedko rázne otvoril dvere a namieril zbraňou na  cieľ. Ale našťastie nestihol vystreliť.

Za dverami chodilo malé šteniatko od susedov Barlicovských. „Ešte šťastie, že som nevystrelil,“ skonštatoval dedko. Na druhý deň sme šli k susedom a vrátili sme im stratené šteňa. So starými rodičmi sme ho nazvali takým nečakaným hosťom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu