Môj budúci partner (Charakteristika)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: KristyMignonne (24)
Typ práce: Referát
Dátum: 15.05.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 419 slov
Počet zobrazení: 22 181
Tlačení: 1 200
Uložení: 1 174

Môj budúci partner (Charakteristika)

Výber budúceho partnera je jeden z najdôležitejších krokov pre dosiahnutie šťastnej a stabilnej budúcnosti. Treba na neho hľadieť z rôznych uhlov: ako na najlepšieho priateľa; pevnú oporu poskytujúcu ochranu a istotu aj v ťažkých časoch; ako na budúceho otca našich detí; na niekoho, s kým budeme kráčať cestou života až do smrti, nie len pár rokov či mesiacov.

Svojho ideálneho partnera si predstavujem ako vždy usmiateho a očarujúceho muža so zmyslom pre humor. To, či budú jeho vlasy hnedé alebo blond, oči modré alebo orieškovo hnedé a či sa budú na jeho tele klenúť svaly vypracované pravidelným cvičením, alebo to bude skôr štíhlejšej či zavalitejšej postavy zrejme bude tiež zohrávať nejakú úlohu. No určite nie takú veľkú, ako jeho vnútro a osobné čaro.

Priala by som si, aby bol môj priateľ aspoň o niečo vyšší než ja a aby dbal o svoj zovňajšok; nie kvôli mne, ale predovšetkým z vlastnej vôle. Mali by sme mať rovnaké záujmy, vďaka čomu by sme spolu mohli príjemne tráviť množstvo času, no taktiež by sme sa mnohých veciach dopĺňali. Potešilo by ma, ak by mal rád umenie, cestovanie, dobrú hudbu a jedlo.

Niekomu sa môže zdať zvláštne ak poviem, že túžim nájsť muža, ktorý rád varí a nebojí sa partnerke pomôcť v domácnosti; pri smutnom filme vyroní zopár sĺz, je otvorený a vypočuje si každý názor, do nikoho sa nenaváža, aby vyzeral tvrdo, zbožňuje deti a sám túži po veľkej rodine. Mal by byť citlivým romantikom, nezabúdajúcim občas mi priniesť kyticu ruží a povedať: „Milujem ťa.“, no zároveň drsným chlapom, ktorý sa o mňa bez zaváhania pobije.

Môjmu budúcemu priateľovi určite nesmie chýbať úprimnosť, vernosť, tolerancia a vytrvalosť. Bez toho dlhodobý vzťah nemôže vydržať a stroskotá na hádkach, vzájomnom odcudzení či nevere. Pri hľadaní toho pravého by som určite prihliadala aj na jeho vierovyznanie (keďže som ateistka) a na to, aby bol nefajčiar a s pohárikom alkoholu sa stretával len príležitostne.

Myslím si, že nájsť dokonalého partnera nie je ľahké, ale ani nemožné. Dokonalého aj vďaka jeho chybám a nedostatkom, ktoré ho robia takým výnimočným a perfektným práve pre nás, bez ktorých by sme si ho nevedeli predstaviť. Veď ako sa hovorí: „Ak by sme čakali na ideál, celý život by sme strávili v čakárni.“, preto treba hľadieť na slabosti ako na niečo originálne; niečo, čo robí tú osobu takou úžasnou. Dúfam, že aj ja raz stretnem niekoho, s kým si vzájomne budeme môcť povedať, že sme boli stvorení jeden pre druhého a zostaneme spolu až do nekonečna.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu