Každý chce byť šťastný. Aby to dosiahol, musí predovšetkým vedieť, čo vlastne šťastie je. Jean Jacques Rousseau (Úvaha o šťastí)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 21.03.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 357 slov
Počet zobrazení: 2 637
Tlačení: 167
Uložení: 177

Každý chce byť šťastný. Aby to dosiahol, musí predovšetkým vedieť, čo vlastne šťastie je. Jean Jacques Rousseau (Úvaha o šťastí)

Čo je to šťastie? Kedy sme šťastní? Sme šťastní, keď máme veľkú vilu s bazénom a chatu pri jazere? Alebo sme šťastní, keď máme rodinu, zdravie, ľudí, ktorí pri nás stoja v tých najťažších chvíľach? Každý z nás nachádza šťastie v niečom inom.

Pre niekoho sú podstatné materiálne veci, peniaze, blahobyt. Takých ľudí je mnoho. No sú naozaj šťastní? Pochybujem! Prečo? Pretože to, čo nás robí naozaj šťastnými, je práve to, čo navonok nevidíme. To, čo sa skrýva len v nás.

Pre mňa je šťastím, keď cítim lásku. Lásku rodiny, priateľov. A keď som zdravá. A keď mám kde bývať. Môžem si lietať svetom a môžem zažívať nové veci. Moja stará mama tomu hovorí, že svet je pre mňa gombička.

Šťastie si vraj za peniaze nekúpiš. Čo je na tom pravdy? Veď vari každý by bol šťastný, keby mal dom pri mori alebo chatu v Alpách. No bol by naozaj šťastný, keby tam bol sám? Keby bol napríklad na invalidnom vozíčku a starali by sa o neho ľudia, ktorých platí, pretože rodina na neho kašle? Určite nie!

To ozajstné šťastie je hneď vedľa nás, máme ho každý deň pred očami. Prebúdzame sa v teple domova. Máme si čo obliecť. Máme zdravé nohy, na ktorých môžeme ísť, kam sa nám zachce. Vo svojej blízkosti máme mnoho ľudí, ktorým na nás záleží. Ktorí robia náš život krajším. Šťastnejším.

Ten, kto si myslí, že je šťastný, keď má štyri autá, dva domy a tisícky eur na účte, je na omyle. Tie ozajstné hodnoty totiž nepozná. Nevie, čo je to ľúbiť. Nevie, čo je to mať rodinu.

Žijeme v dobe, v ktorej sa každý ženie len za peniazmi, matériou, kariérou. No bude nám dobre, keď to aj ďalej pôjde takto? Budeme šťastní?

Každý z nás vie, čo ho robí naozaj šťastným. Každý z nás je iný, a každý musí vedieť, čo v živote vlastne chce. Pýtaš sa, či vieš, čo to chceš ty? Či sa každé ráno prebúdzaš s tým, že si naozaj šťastný?

Každý deň je šanca na nový začiatok. Tak ži naplno, pretože život je naozaj krásny. Rob to, čo máš rád. Buď s tými, ktorí ťa milujú. A miluj. Jednoducho – buď šťastný!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#úvaha šťastie #úvaha o šťastí #co ma robi stastnym? #každý #Vedieť

Diskusia: Každý chce byť šťastný. Aby to dosiahol, musí predovšetkým vedieť, čo vlastne šťastie je. Jean Jacques Rousseau (Úvaha o šťastí)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu