Zasnežená krajina (Umelecký opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 29.03.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 205 slov
Počet zobrazení: 8 376
Tlačení: 259
Uložení: 321

Zasnežená krajina (Umelecký opis)

Na krajinu napadalo veľa snehu a zaspala zimným spánkom.

Všadekam nás oči dovedú, vidíme ligotavý sniežik. Tajomné ticho počuť v dolinách aj v kotlinách. Stromy ako hrdí páni rovno stoja , ani lístím nehýbu. Biela perina zahalila celú krajinu .

V zime veľa zvierat zaliezlo do svojich nôr a spia až do jari. Líška sa však prechádza pomalým krokom po údolí a hľadí na krásu zimnej prírody. Jagavý sniežik pomaličky z neba padá a krajinu zahaľuje do veľkého bieleho závesu . Medvedie mláďa sa šmýka a hrá so snehom ako roztopašné dieťa .

Sneh do papuľky a labiek chytá. Sem-tam sa medvedie mláďatko stretne s vlčím a porozprávajú sa i pohrajú sa spolu a neskôr večer zaľahnú do svojej ľadovej kolísky zo snehu. Potôčik pomaly údolím steká a vydáva tajomný zvuk, ktorým privoláva zvieratká.

Deti sa sánkujú na zasneženom kopci. Ozvenu detí počuť z ďaleka. Rozlieha sa celým údolím a spolu s jemným vetríkom zabraňujú prírode zostať v chladnom tichu. Chmúrne mraky nedovolia veselému slnku vyjsť nad krajinu. Dole tak zostáva šero ako v podvečerný čas.

Visiaci ľad na stromoch sa topí a pomaličky steká dole konárom. Potôčik na stranách začína rozmŕzať a na hladine kníše posledné zamrznuté kryhy ako matka svoje ľúbezné dieťa.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#umelecky opis oci #Zamrznuty potôčik umelecký opis #zimná krajina umelecký opis


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu