Vianočný príhovor

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivanus (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 30.06.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 277 slov
Počet zobrazení: 4 990
Tlačení: 148
Uložení: 152

Vianočný príhovor

Všetko stíchlo, zakrylo sa perinôčkou snehovou,
len vločky sa na zem sypú tmavou nočnou oblohou.

A v oblôčku svetlo svieti náš vianočný strom,
vôkol neho kŕdeľ detí, ožil tichý dom.

A v tom dome láskou dýcha, každá bytosť živá,
čarovná je vianočná noc, krásna podmanivá.

Vianoce. Sviatky, na ktoré sa teší azda každý človek na zemi, či už je dieťa alebo starý rodič. Mnohým z nás sa v mysli vybavia posledné Vianoce či oslavy Nového roka. Možno si v duchu povzdychneme, že tento krásny čas trvá len krátko. Áno, je to tak. Žijeme v uponáhľanom svete a je potrebné pozastavenie sa.

V tomto krásnom čase sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a je nám dobre aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás, naša rodina, priatelia, bližší i vzdialenejší známi, susedia majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo.

Mudrci prišli Ježiška privítať a priniesli mu dary. My, tiež chceme Ježiška

privítať a ako dar mu prinášame naše vystúpenia, na ktoré sme sa, za pomoci našich ochotných učiteľov, pripravovali. Dúfame, že všetko, čo budete vidieť či počuť, ostane vo vašich srdciach a pri spomienke na toto všetko, sa vám rozžiaria oči s úsmevom na tvári.

Ako prví vystúpia žiaci prvého stupňa, aby vás rozveselili básničkami a pesničkami, potom bude nasledovať divadelné predstavenie s názvom Všade samé Vianoce a program ukončíme žiakmi z druhého stupňa, ktorí nám zaspievajú vianočnú slovenskú a anglickú koledu.

To, že Vianoce sú pre nás všetkých, jedným z najkrajších sviatkov v roku, nepochybuje nikto z nás. Radosť a nálada sú potrebné pre všedné i sviatočné dni. Prajeme vám teda šťastné a veselé sviatky!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu