Príhovor k narodeninám pre starkých

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 16.10.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 265 slov
Počet zobrazení: 5 374
Tlačení: 246
Uložení: 215

Príhovor k narodeninám pre starkých 

Milý starký, drahí príbuzní a priatelia,

Život je poskladaný z mnohých dní, ktoré prinášajú svoje radosti, ale aj starosti. Z času načas však príde v živote každého človeka deň, ktorý je niečím výnimočný. Jeden z takýchto dní je aj dnes. Je to deň, kedy sme sa tu stretli celá rodina, aby sme oslávili nádherné 90 narodeniny nášho milého starkého.

Starký, v tejto slávnostnej chvíli som zalistovala v knihe tvojho doterajšieho života a na jej stránkach čítam, že to neboli chvíle vždy veselé, bezstarostné, ale aj chvíle ťažké. Napríklad, keď si musel odísť na vojnu a na čas opustiť svoju rodinu, alebo keď si musel predať svoj obchod ktorý ste celý život budovali so svojim otcom, a najmä keď si prekonal ťažkú operáciu srdca. No aj v takýchto chvíľach si si vedel poradiť. Na tvojej tvári vždy žiaril úprimný úsmev a Tvoje slová dokázali každého potešiť. 

Starký, chcem sa ti srdečne poďakovať za to, že si vychovával mňa a moju sestru i všetkých tvojich 14 vnúčat. Ešte teraz mám v živej pamäti ako sedím pri Tebe a Ty mi rozprávaš rozprávky. Pamätám si, keď si ma učil prvý krát bicyklovať a mal si so mnou toľko trpezlivosti. Jeden múdry človek raz povedal, že iba život, ktorý žijeme pre druhých, stojí za to a naozaj milý starký, mám pocit že ten tvoj život má neoceniteľnú hodnotu, pretože si tu bol vždy pre nás.

Dovoľ mi zablahoželať Ti v mene celej našej rodiny a tvojich priateľov pevné zdravie, veľa radosti, šťastia, lásky a povedať Ti za Tvoju láskavosť, trpezlivosť a šťastné chvíle s Tebou jedno veľké ďakujem.

A teraz pozdvihnime čaše na toto krásne jubileum.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#príhovor k 90 narodeninam #prihovor k narodeninam #prihovor k sedemdesiatke


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu