Príhovor – recitačná súťaž

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 16.10.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 170 slov
Počet zobrazení: 2 683
Tlačení: 194
Uložení: 194

Príhovor – recitačná súťaž 

Srdečne vítam všetkých milovníkov rozprávok. Som rada, že aj naša škola sa môže zúčastniť rozprávkového vretienka recitačnej súťaže pre školy na Slovensku.

S pojmom rozprávka sa dnes stretávame takmer na každom kroku. V reklamách nám sľubujú „rozprávkovú“ dovolenku, „rozprávkový“ dom, „rozprávkový“ pobyt v hoteli, „rozprávkové“ nakupovanie atď. Pýtate sa prečo? Nuž preto, lebo rozprávka je synonymom čohosi zázračného, krásneho, ušľachtilého a najmä pozitívneho. V rozprávke sa všetko končí šťastne, takže predpokladám, že aj naša „rozprávková“ dovolenka dobre dopadne. Vydáme sa spolu do čarovného sveta fantázie, do miest aj nepoznaných v ktorých je vložený život.

Každý autor má určite najväčšiu radosť vtedy, keď ho chvália ako to dobre napísal, alebo keď babičky a mamičky učia deti recitovať jeho rozprávky alebo básne.

Želám si aby nikdy nepominuli tie krásne chvíle aby nebolo na svete vzácnosťou sedieť na kolenách blízkej osobe, rozprávať, spievať, čítať si nahlas. Vtedy je rozprávka rozprávkou vtedy je ten krásny nekonečný dlhý čas.

Preto všetkým prajem, aby ste boli správne nemotaní na rozprávkové vretienko a vstúpili s nami do čarovného sveta fantázie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#príhovor na recitačnú súťaž #Prihovor na súťaž


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu