Príhovor na vianočnú benefíciu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.12.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 262 slov
Počet zobrazení: 2 206
Tlačení: 138
Uložení: 128

Príhovor na vianočnú benefíciu

Prichádzajú Vianoce, najkrajšie a najradostnejšie sviatky v roku. Ľudí sa zmocňuje vianočná nálada, pokoj a láska. Každému z nás čoraz viac záleží na priateľoch, na blízkych a úcta v rodine nadobúda zväčšený rozmer.

Každý z nás pocíti nostalgiu, keď sa za oknom v mrazivej belobe snehu ponára okolitý kraj, zažnú sa sviečky na stromčeku a oko na chvíľu spočinie na betlehemských jasličkách.Cítime, ako sa k nám potichúčky blížia sviatky všetkých ľudí dobrej vôle.

V tom krásnom čase sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a je nám dobre aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás , naša rodina, priatelia, bližší i vzdialenejší známi, susedia majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve , vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo.

Mudrci prišli Ježiška privítať a priniesli mu dary. My tiež chceme Ježiška privítať a ako dar mu prinášame naše vystúpenia, na ktoré sme sa , za pomoci našich ochotných učiteľov pripravovali.

Tento koncert je benefičný. Benefičný znamená, že všetci myslíme a chceme niekomu pomôcť . Niekomu konkrétnemu. Dnes je to naša spolužiačka Andrejka.

Nielen jej, ale vám všetkým chceme dnes rozžiariť oči a vyčarovať úsmev na tvári.Preto sa teraz ponorte do nášho programu. Prajeme pekný umelecký zážitok!

ZÁVER

Všetko stíchlo, zakrylo sa perinôčkou snehovou,
len vločky sa na zem sypú tmavou nočnou oblohou.
A v oblôčku svetlo svieti náš vianočný strom,
vôkol neho kŕdeľ detí, ožil tichý dom.
A v tom dome láskou dýcha, každá bytosť živá,
čarovná je vianočná noc, krásna podmanivá.

To, že Vianoce sú pre nás všetkých, jedným z najkrajších sviatkov v roku, nepochybuje nikto z nás. Radosť a nálada sú potrebné pre všedné i sviatočné dni. Prajeme vám teda šťastné a veselé sviatky!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.025 s.
Zavrieť reklamu