Čo, alebo kto je Boh pre mňa? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: 75NUSUH6MQ (19)
Typ práce: Referát
Dátum: 18.12.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 394 slov
Počet zobrazení: 3 480
Tlačení: 283
Uložení: 202

Čo, alebo kto je Boh pre mňa? (Úvaha) 

Na svete žije miliarda ľudí s rôznou vierou. A je na každom, že čomu bude veriť. „Čo pre mňa znamená Boh?“ Túto otázku si už kladiem od doby mojej konfirmácie. V mojom živote je Boh niekto, kto pozná každý jeden môj problém. Každú jednu moju starosť, trápenie či ťažkosti. Vie o mojich problémoch, lebo ako Boh ich vidí. Ale čo je zaujímavé, napriek tomu, že o tom všetkom vie, mám neutíchajúcu potrebu Mu o tom hovoriť.

Čo je ešte zaujímavejšie, aj keby som daný problém povedala tisícom ľudí, nemala by som dušu na mieste, kým by som to nepovedala aj Bohu. Niekedy sa ocitnem v situácii, kedy vyložene potrebujem pomoc zhora, lebo ja sama som na to prikrátka.

Rovnako veľká je aj potreba hovoriť mu o mojich radostiach. Pochváliť sa Mu, čo mi dnes vyčarovalo úsmev na tvári a radosť v srdci. Tu platí rovnaká rovnica, ako pri starostiach. Hoci by som sa pochválila tisícom ľudí, nebolo by niečo v poriadku. Nezadržateľne utekám k Bohu, aby som sa pochválila aj Jemu a zároveň Mu poďakovala.

Boha taktiež považujem za Stvoriteľa. Stvoriteľa sveta, života či krásnej prírody. Dennodenne sa presviedčam na vlastné oči o Jeho kreativite. 16 rokov žijem na jednom mieste a stále sa mi zdá to miesto neuveriteľne krásne. Rada spoznávam aj iné nádherné miesta, ktoré mi priam vyrážajú dych. A nech sa na mňa nikto nehnevá, ale tvrdiť, že to všetko vzniklo z ničoho nič, je smiešne. Boh je u mňa jednoznačne darca života. To je niečo, o čom som nikdy nepochybovala.

Som si vedomá toho, že existuje milión argumentov pre a milión argumentov proti existencii Boha. A každá diskusia o tom, či existuje Boh, by nemala konca. Pre mňa osobne je samotný život tým najväčším dôkazom existencie Boha.

Veríte v posmrtný život? Ja osobne v neho verím. Nevedela by som si predstaviť, že keď odídeme z tohto sveta už nebude nič. Len tma. Moja predstava o posmrtnom živote je podobná ako v iných náboženstvách. Predstavujem si ho nehmotne. Duša po smrti vyjde z tela a hľadá si novú ,,ulitu“ ako slimák. A dôvod prečo si to myslím? Pár mesiacov pred mojim narodením náhle umrela babkina sestra na rakovinu. A ja som sa o dva mesiace narodila.

Čo myslíte, bola to náhoda, alebo na tom fakt niečo je?

A čo Vaša viera, v čo veríte?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#blahoželania ku konfirmácii #úvaha co pro mě znamená má sestra ? #Náhoda existuje


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu