Keby sa dal vrátiť čas (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 19.01.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 213 slov
Počet zobrazení: 2 665
Tlačení: 153
Uložení: 148

Keby sa dal vrátiť čas (Úvaha)

V tejto našej uponáhľanej dobe je veta Keby sa dal vrátiť čas, častá. Hlavami ľudí hýria otázky, na ktoré nikto nevie odpovedať. Prečo sa to stalo?, Prečo som tam išiel?, Prečo sa to muselo stať práve mne? Prečo, prečo,…. A následne príde tá túžba vrátiť čas.

No vrátiť čas je schopnosť jedinečných a jedinečnosť nerastie na stromoch. Jeden múdry človek raz povedal: „ Nikdy neľutuj to, čo si urobil/a, pretože v tej chvíli si to urobiť chcel/a“. Bezpochyby je to pravda. A hoci mnohokrát potom nasledujú výčitky, predsa v danej chvíli to bolo najrealistickejšie riešenie či správna reakcia na istú vec.

Najlepším liekom na všetko, a teda aj na niečo nepríjemné alebo aj príjemné, čo by sme chceli, aby trvalo stále, je čas, ale jeho veľká nevýhoda je to, že sa nedá vrátiť. Každý si pod pojmom čas predstaví niečo iné. Môže to byť čas ako fyzikálna veličina, alebo čas existencie ľudstva, našej planéty či vesmíru.

Nikdy sa nesmieme pozerať naspäť, pretože už to, čo sa stalo alebo čo sme urobili, nezmeníme a nikdy neuvažujme nad tým, čo príde. Čo sa stane, stať sa má. Ak to chceme ovplyvniť, tak to ovplyvnime našimi skutkami v prítomnosti. Najlepšie je žiť a konať tak, aby sme nemuseli raz povedať: „Keby sa dal vrátiť čas.“

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.030 s.
Zavrieť reklamu