Prečo je úsmev dôležitý (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: 444444 (19)
Typ práce: Referát
Dátum: 24.03.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 279 slov
Počet zobrazení: 6 751
Tlačení: 438
Uložení: 443

Prečo je úsmev dôležitý (Úvaha) 

Úsmev – najkrajší dar, ktorý môže človek človeku darovať. Úsmevom môžme potešiť, povzbudiť, spríjemniť druhému určitú chvíľku života. Keby sme sa zastavili a pozreli okolo seba zistili by sme, že v tejto dobe úsmevu nie je až tak veľa. Každý sa ponáhľa, niečo naháňa a známych ledva pozdraví - nemá čas usmiať sa na nich. A pritom to je také jednoduché. Je úsmev dôležitý?

Je ho v živote potreba? Úsmev je svetlo v tme, je nádej v ťažkých chvíľach, je presne ten pocit, keď je všetko vôkol chmúravé no práve jeden obyčajný úsmev taký ozajstný, láskavý vie zmeniť pohľad na svet. Úsmev má zázračnú moc. Dovolí svetlu preniknúť do miest, ktoré dovolia našim očiam žiariť. Nevinným úsmevom začínajú krásne chvíle plné radosti a šťastia.

Ak nám úsmev opätuje niekto nášmu srdcu blízky, je to úžasné. Niekedy si ani neuvedomujeme a svojím úsmevom, ktorý nás nič nestojí povzbudime človeka, ktorý to možno potrebuje. Nevieme aké problémy majú ostatní ľudia. Aké trápenie nesú na svojích pleciach a možno jedine čo im nikto nedal alebo čo im chýba je práve pocit, že bude všetko raz dobré, ale len s úsmevom na tvári. Darovali ste úsmev len tak? Alebo daroval niekto úsmev vám? Mne áno a zlepšil mi tým deň. Preto neváhajte a usmievajte sa.

Usmievajte, smejte a užívajte si život. Každá vec niečo stojí. Úsmev však nie. Úsmev je lacnejší a dáva viac svetla než elektrina. Ako povedal De-Saint Exupery: "Nikto nie je taký chudobný, aby nemohol darovať úsmev." Je jedno či ste bohatí, chudobní alebo zo strednej vrstvy. Zaobchádzanie s ľuďmi o vás hovorí veľa. Buďme milý a darujme úsmev aspoň z pocitu šťastia niekomu pomôcť zadarmo.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu