Mladí ľudia a knihy (Diskusný príspevok)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: margita (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 18.01.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 279 slov
Počet zobrazení: 1 602
Tlačení: 66
Uložení: 76

Mladí ľudia a knihy (Diskusný príspevok)

Milí poslucháči,

veľa, najmä starších ľudí, často kritizuje mládež, že len ťažko poznajú význam slova kniha. Sú však mladí ľudia naozaj takí, že ich zaujíma iba zábava a na knihy už úplne zabudli? Alebo si len nevedia nájsť čas? Ja si myslím, že odpoveď na túto otázku je veľmi individuálna. Nemôžeme predsa celú mládež hodiť do jedného vreca a tvrdiť, že nečíta knihy. No určite však prevažujú tí, kt. si na ne nevedia nájsť čas alebo im nemôžu prísť akosi na chuť.

Ale keď sa vám raz dostane do rúk kniha, kt. vás skutočne zaujme, určite sa od nej neodlepíte, aj keby ste neviem ako knihy nenávideli.

Je to už raz tak. Kniha vás strhne do svojho príbehu ako silný prúd rieky a stane sa vášňou, kt. sa nedá ovládnuť. A potom si poviete: ,, Čo ak sú aj ostatné knihy takéto dobré?"

Knihy nás veľa naučia a obohatia náš život, preto by im mali najmä mladí ľudia venovať viac pozornosti. Každý, kto nečíta knihy, sa raz možno stane ich milovníkom. Ale len pokiaľ nájde takú, kt. ho bude naozaj zaujímať. Presne tak, ako som našla tie svoje aj ja. A to, že my mladí nemáme čas na knihy, sú len banálne výhovorky.

Možno knihy vo veľkom nahradili aj filmy. Mnohí z mladých si radšej pozrú film, akoby mali oveľa viac hodín stráviť čítaním knihy. Nemali by sme však toľko času venovať pozeraniu filmov, pretože tie nám nikdy nedajú to, čo nám dávajú knihy.

Ako sa vraví: ,,Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť. Nemilovať múdrosť však znamená stávať sa hlupákom."

A myslím si, že nikto z nás sa hlupákom stať nechce.

Ďakujem za pozornosť

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#prečo mladí ľudia nečítajú   knihy ?diskusny prispevok #mlady ludia a volny cas diskusny prispevok


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu