Ako nám skoro zhorel dom (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 229 slov
Počet zobrazení: 595
Tlačení: 55
Uložení: 52

Ako nám skoro zhorel dom (Rozprávanie)

Začalo sa to v jednu krásnu nedeľu, kedy sa mama rozhodla, že ide do obchodu a mňa nechá samú doma.

Akonáhle odišla, zbadala som zápalky na stole. Ťahalo ma to k ním, aj keď som vedela, že mám zakázané hrať sa s nimi. Zlostila som sa kvôli tomu. Všetci moji spolužiaci v škole frajerovali, že majú povolené od rodičov siahnuť na zápalky a že to so zápalkami už skúšali. Povedala som si, že kým mama nie je doma, skúsim zapáliť sviečku, ktorá bola na stole.

Keď už som mala plamienok na zápalke, zľakla som sa a pustila som zápalku na zem. Bolo to hroz- né, všade bol oheň. Veľmi som sa bála. Našťastie, mala som pri sebe mobil. Vedela som, čo mám robiť, pretože nás to učili v škole. Zavolala som hasičov. Pove- dali mi, že o chvíľu budú u nás. Mala som strach, pretože ešte nikdy som nebola sama v dome, kde horí.

Keď prišli hasiči, vytiahli hadicu a začali striekať vodu na náš dom. Nedarilo sa im to veľmi uhasiť, mali málo vody. Po chvíli prišla mama, mala slzy v očiach a len mi vravela, aby som počúvala hasičov, ktorí mi hovorili, čo mám robiť. Hneď aj prišlo ďalšie hasičské auto. Rýchlo ma vybrali z domu a uhasili ho.

Napokon všetko dobre dopadlo. Odvtedy mám pred zápalkami rešpekt a počúvam svoju mamu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu