Nezvyčajné stretnutie (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 331 slov
Počet zobrazení: 1 360
Tlačení: 72
Uložení: 80

Nezvyčajné stretnutie (Rozprávanie)

Včas ráno nás zobudili slnečné lúče. Ďalší prázdninový deň za nami a modrá obloha predpovedá, že bude nádherne. Bola by škoda zostať doma.

Dedko už prestupuje z nohy na nohu a netrpezlivo čaká, kým sa s ockom naraňajkujeme. Počul, že huby už rastú a on pri takejto správe neobsedí, a tak sme, ja, môj ocko a dedko, obuli topánky a poďme. V lese bolo príjemne, sviežo a povzbudzoval nás štebot vtáčikov.

V lese sme neboli ešte ani desať minút a dedko už kričí: „Aha ho!“ A už sa teší pohľadu na hríbik, ktorý je učupený pod dubom. O chvíľu sa už aj ocko pýšil svojím hríbom. Aj ma to trošku hnevalo, že som ešte bez úlovku. Ale ani to netrvalo dlho. Huby sa pred nami neskryli a náš košík bol čím ďalej, tým plnší. „Poďme ešte tam na kopček a sem a tam a hentam,“ volal na nás dedko.

A tak si s úsmevom na tvári, naradostení kráčame s dobrým úlovkom, keď tu zrazu ocko zastane a v tvári má vydesení výraz. „Pozrite sa,“ riekol prekvapene. Na druhom konci lúky sa spokojne páslo päť diviakov. A my všetci sme sa s údivom pozerali. „Len pokoj, diviak nezaútočí len tak. Poďme všetci pomaly späť,“ upokojoval nás dedko.

Pomalým krokom sme začali cúvať, otočili sme sa a začali kráčať von z lesa. Naše kroky čoraz viac naberali na rýchlosti. Všetci traja ticho a s malou dušičkou sme si priali, aby sme boli čím skôr doma. Dedko je ale starý zálesák. Niečo také sa mu nestalo prvýkrát. Dobre vie, ako sa má v takej chvíli zachovať. No ako mi neskôr povedal, nebolo mu všetko jedno. Diviak je predsa divé zviera, silné a rýchle. Dobehol by nás. V ten deň by sme nazbierali ešte veľa húb, ale strach nás vyhnal z lesa von.

To však nevadí, dôležité je, že sa nikomu nič nestalo. Pohľad na diviaka si budem ešte dlho pamätať. Už sa teším, ako celý príbeh vyrozprávam svojim kamarátom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#rozprávanie-stretnutie v lese


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu