Rozlúčka pred maturitou

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 15.03.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 357 slov
Počet zobrazení: 2 421
Tlačení: 85
Uložení: 72

Rozlúčka pred maturitou

Milí maturanti,

tento rok bol pre vás výnimočný. Bol posledný na našej škole. Tešili ste sa, že konečne skončíte, že zmaturujete a vydáte sa na cestu životom. Plánovali ste si, kam po škole, kam na výlet na zaslúžený oddych. Pripravovali ste sa na ukončenie štúdia, niektorí poctivo, iní si to nechávali na poslednú chvíľu.

No, stalo sa niečo, čo nikto nečakal. Zasiahla nás pandémia, ktorá so sebou priniesla mnohé obmedzenia. Zo dňa na deň sa nám i Vám život zmenil od základov, zrazu sme museli zostať doma, nesmeli sme sa s nikým stretávať, museli sme si tvár zahaliť rúškom. Zrušili sa vám maturity, čomu sa možno mnohí tešíte, no čo nám je ľúto, situácia nám nedovolila sa s Vami rozlúčiť normálne, ako to každé roky bývalo zvykom.

Aj keď Vy ste teraz len čitatelia a nemôžete si to vypočuť tak, ako ste doteraz počúvali príhovory k predošlým štvrtákom, vedzte, že sme nezabudli a myslíme na Vás. Viem, že ste sa mnohí tak veľmi tešili na maturity, dlho ste sa na ne pripravovali a nakoniec ste prešli touto školou bez nich. Aj keď ste sa viacerí určite potešili, že vás maturity minuli, určite vám je smutno, že ste Vaše vedomosti nemohli ukázať pri zelenom stole so slzami šťastia pri oznámení, že to nebolo márne a Vy ste to dali.

Teraz sa Vám otvorila druhá kapitola v živote - dospelosť. Verím Vám, že sa vo svete nestratíte, že všetko zvládnete tak, ako ste zvládali po celé štyri roky na našej škole. Zelené stužky, ktoré máte pripnuté na svojom oblečení, Vás napĺňajú hrdosťou, no zároveň Vám slúžia aj ako spomienka, že ste predsa len štvrtý ročník strávili s nami, aj keď nie dokonca.

Zodpovednosť najstarších žiakov na škole ste nechali na nás. Sľubujeme, že to zvládneme. Bolo nám cťou spoznať Vás. Niektorí sme si vytvorili s Vami kamarátstva, ktoré verím, že budú pretrvávať, aj keď sa už na škole stretávať nebudeme.

Želáme Vám, milí štvrtáci, veľa síl do ďalších krokov vo Vašom živote, aby sa Vám podarilo dosiahnuť všetko, po čom túžite. Budeme sa tešiť, keď pôjdete okolo našej školy a prídete nás navštíviť. Dvere máte stále otvorené.

Veľa šťastia.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu