Moje vysnívané povolanie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 168 slov
Počet zobrazení: 2 180
Tlačení: 92
Uložení: 88

Moje vysnívané povolanie (Úvaha)

Už od malička hrám veľmi rada na klavíri. Okrem toho, že ma to neskutočne baví, vždy, keď si zaň sadnem, cítim neopísateľné pocity. Teraz však už sme deviataci a začíname rozmýšľať o svojom budúcom povolaní. V podstate som sa nad tým nikdy veľmi nezamýšľala.

Avšak ak sa ma niekto spýtal, čím chcem byť, napadla ma vždy jedna vec. Profesionálny klavirista v orchestri. Samozrejme, že to som nikdy nikomu nepovedala. Väčšinou mojou odpoveďou bola veterinárka alebo niečo iné. Teoreticky by to bolo aj možné, ale vždy, keď nad tým začnem uvažovať, spomeniem sa na svoju netrpezlivú povahu a keďže mám krátke prsty, musela by som dlho trénovať a cvičiť na klavíri.

Nikdy sa tohto sna nechcem vzdať, možno sa mi ho aj raz podarí splniť. Dovtedy ostanem, ako sa hovorí ,,nohami na zemi“ a zostanem pri mojej reálnejšej voľbe povolania. Síce sa ešte neviem rozhodnúť medzi farmaceutickým laborantom a detským psychológom, preto som si zatiaľ zvolila gymnázium. Čo však neznamená, že prestanem hrať na klavíri.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#moje buduce povolanie uvaha


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu