Moje budúce povolanie úvaha

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 306 slov
Počet zobrazení: 4 898
Tlačení: 107
Uložení: 150

Moje budúce povolanie (Úvaha)

Povolanie, to je rozhodnutie na celý život. Byť jedného dňa stavbár, doktor či automechanik? To je otázka. Ja by som chcel byť jedného dňa programátor alebo počítačový odborník. Práca s počítačmi ma veľmi baví a napĺňa. Je to moja vysnívaná práca, ale ak by mi to nevyšlo, rád by som sa stal doktorom. Ak by som bol jedného dňa doktorom, mohol by som zachrániť tisíce životov. Byť doktorom je síce nádherné povolanie, ale nie je to až taký ľahký odbor. Náročné je predovšetkým to, že doktor má veľkú zodpovednosť za život iných. Aj štúdium je isto náročné, ale na to by som sa odhodlal.

Túžim sa však stať počítačovým odborníkom. Tento sen som si vysníval a chcel by som si ho splniť. Vytvoriť program je zdĺhavá práca a niekedy trvá až niekoľko mesiacov. Každý večer snívam o tom pocite niečo vytvoriť alebo naprogramovať a ocitnúť sa v sieni tých najväčších programátorov a IT-čkárov. Verím v to, že jedného dňa budú chodiť do našej školy moje deti a budú rozprávať o tom, že ich otec vytvoril nejakú hru alebo nejakým vynálezom v oblasti elektroniky zmenil svet.

Okrem toho, že snívam o svojom povolaní, viem, že táto práca vynáša dosť peňazí na zabezpečenie rodiny. To je tiež veľmi dôležité. Niektorí otcovia sa trápia a nemôžu zarobiť dosť financií pre svoju rodinu. Vidím to aj v mojom okolí, že nie každý má dosť peňazí a môže si kúpiť to, čo potrebuje. Niektorí ľudia nemajú financie ani na základné potreby. Preto je dôležité si vyberať povolanie aj podľa toho, koľko môžeme zarobiť.

Tak toto bolo moje vysnívané povolanie. Verím v to, že sa mi splní môj sen a jedného dňa sa stanem počítačovým odborníkom. A zároveň dúfam, že sa každému z mojej triedy splní sen a bude mať povolanie, aké chce a po ktorom túži.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu