Smútočný prejav na pohreb poľovníka

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 314 slov
Počet zobrazení: 3 576
Tlačení: 135
Uložení: 84

Smútočný prejav na pohreb poľovníka

Vážená smútiaca rodina, smútiace zhromaždenie, milí priatelia, dnes mi pripadla veľmi ťažká a smutná úloha. Navždy sa rozlúčiť s našim priateľom poľovníkom a symbolicky uzavrieť kapitolu jeho pozemskej púte a jeho života. Janko žil život skromného, ale zásadového muža, manžela, otca, kamaráta a poľovníka.

Bol človekom, ktorého si, chtiac či nechtiac musel každý z nás pustiť do svojho srdca a práve preto nás tak veľmi bolí jeho odchod. Mal nás všetkých rád, takých, akí sme a my sme mali radi jeho. Často krát nám svojou úžasnou povahou vyčaroval na tvári úsmev, nikdy nepovedal, že nám neporadí, nepomôže, alebo niečo neurobí.

Janko bol dlhoročným členom Slovenského poľovníckeho zväzu a pre náš okres bol veľkým prínosom. Bol dlhoročnou oporou a osobnosťou slovenského poľovníctva. Mal krásny vzťah k prírode aj k poľovníctvu. Vždy nám vo všetkom pomáhal. Zorganizoval skúšky stavačov, prednášal na kurzoch kandidátov, pripravoval poľovnícky deň, zabezpečoval brigády poľovníkov a svojou činnosťou podporoval mnohé ďalšie podujatia.

Jeho smrť bola nečakaná, rýchla. Nestihli sme sa s nim ani rozlúčiť, nestihli sme mu povedať ako veľmi ho máme radi, ako si ho ceníme a vážime. Bude nám všetkým veľmi chýbať. Jankovou smrťou sa končí život jedného úžasného človeka, manžela, otca, priateľa ale aj poľovníka. Náš život však pokračuje ďalej. Za nás poľovníkov môžem s istotou povedať, že kým budeme žiť, Janko zostane navždy s nami. Zostane v našich milujúcich srdciach a v našich spomienkach.

Vieme, že Janko je teraz na mieste plnom pokoja a lásky. Vieme, že jedného dňa sa znovu stretneme. Napriek tomu bude všetkým členom nášho poľovníckeho združenia veľmi chýbať, rovnako ako aj Vám drahá smútiaca rodina, priatelia, kolegovi a známi. Prosíme vás, aby ste si všetci s úctou spomínali na pekné chvíle strávené s ním a uchovali si tieto spomienky vo svojich srdciach. Pretože neumiera len ten, kto v milujúcich srdciach žije.

Milý Janko, lúčim sa s Tebou v mene všetkých členov našej okresnej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu, Obvodnej poľovníckej komory v Galante i členov dozornej rady. Lúčime sa s Tebou aj my, všetci tvoji priatelia poľovníci.

Zbohom!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu