,,Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.“ - M. Válek.

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 240 slov
Počet zobrazení: 798
Tlačení: 57
Uložení: 56

,,Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.“ - M. Válek.

,,Domov je tam, kde tvoje srdce zostane." Tento citát mi raz niekto povedal a odvtedy sa nad ním zamýšľam.

Domov pre každého znamená niečo iné. Pre niekoho je domovom miesto, kde vyrastal, pre niekoho zase miesto, ktoré našiel neskôr. Avšak pre každého je domov významný a dôležitý. Domov je miesto, kde môžeme byť šťastní, smutní, jednoducho sami sebou. V domove nikto nemá zakázané byť tým, kým je.

Myslím si, že autor tohto krásneho citátu opísal domov veľmi skutočne. Domov sú skutočne ako ruky, ktoré nás držia a nepustia nás. Ale pre niekoho nemusí domov znamenať konkrétny byt alebo dom. Môže to byť miesto, kde radi chodievame a vždy cítime istú eufóriu, keď sa tam vrátime znova. A čo domov znamená? Istotu, že sa máme kam vrátiť a bezpečie, ktoré je v tejto dobe veľmi dôležité. Domov je miesto, kde sa naše srdce cíti dobre. Miesto, kde sa cítime uvoľnene a pohodlne. Ľudia svoj domov vnímajú rôzne. Niektorí ho vnímajú ako samozrejmosť, iní zaň ďakujú každý deň. Ale domov nikdy nie je ako samozrejmosť.

Domov by mal pre každého znamenať istotu, bezpečie a slobodu. Mať domov je dôležité. Mať miesto, kam patríme, je podľa mňa pre každého šťastím. Preto by sme mali byť vďační za náš domov, v ktorom žijeme alebo do ktorého sa vždy radi vraciame. Myslím si, že domov je výnimočný a nikto sa v ňom nemusí báť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: ,,Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.“ - M. Válek.

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu