Slávnostný prejav k stužkovej slávnosti

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 31.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 338 slov
Počet zobrazení: 2 392
Tlačení: 74
Uložení: 62

Slávnostný prejav k stužkovej slávnosti

Vážený pán riaditeľ, vážený učiteľsky zbor, milí rodičia, milí študenti a vážení hostia.

Chcel by som vás srdečne privítať v mene celej triedy 4. A na našej stužkovej slávnosti.

Všetko to začalo pred štyrmi rokmi, keď sme ako malí študenti prekročili brány našej školy. Vtedy sme ešte netušili, do akej časti života vstupujeme. Poznali sme ju len z rozprávania. Pomaly ako tie roky plynuli, sme si začali uvedomovať, že z malých študentov vyrastajú veľkí študenti, ktorí museli neraz zvládať skoré ranné vstávanie, ťažké testy, prebdené noci pri robení protokolov...

Po tomto neľahkom a tvrdom boji sa zrazu ocitajú pred veľkou skúškou, skúškou dospelosti, maturitou. Na celej našej ceste na strednej škole, ktorá trvala štyri roky sme spoločne prežili dobré i zlé chvíle, na ktorých nás sprevádzali dvaja triedny učitelia. Prežili sme toho veľa, spoznali sme nové miesta, nových ľudí a dokonca sme lepšie spoznali aj samých seba ,kde sme zistili svoje klady a zápory.

Za tieto poznatky by sme mali v prvom rade poďakovať vám učiteľom, ktorý ste to s nami vydržali až doteraz, aj keď to s nami vôbec nebolo ľahké, pretože sa nám mnohokrát nechcelo vôbec pracovať, občas sme vyviedli nejakú vylomeninu, ale aj to patrí k študentskému životu. Ďakujeme aj za to ,že ste nám ukázali novú cestu života a pripravili nás na vstup do dospelosti.

Veľká vďaka patrí aj vám rodičom, ktorí vždy stáli pri nás a pomáhali nám vždy, keď sme to potrebovali, snažili sa nám vytvoriť čo najlepšie podmienky pre naše štúdium i šťastný život. A za toto by som chcel, v mene nás – všetkých študentov - srdečne poďakovať, pretože bez pomoci našich rodičov by sme neboli tým, čím sme. A teraz, keď tu stojíme pred vami už skoro ako dospelí ľudia vás môže hriať pocit hrdosti a pýchy, že sme sa spoločne s vašou pomocou dostali až sem.

Preto vám sľubujeme, aj keď to zatiaľ tak možno nevypadá, že sa budeme snažiť čo najlepšie pripraviť na maturitne skúšky. A teraz vás pozývam urobiť spoločne prvý krok aby sa tieto okamihy začali zapisovať do našich dejín.

Prajem prijemný večer...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu