Dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolesť (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 358 slov
Počet zobrazení: 830
Tlačení: 51
Uložení: 51

Dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolesť (Úvaha)

Mám ubolenú dušu, ďalej nevládzem, bolesť mi prebodáva srdce, pľúca, cítim ako mi sťahuje žily a smútok sa mi šíri rýchlosťou blesku až do mozgu. Ako mám takto žiť? Ako ďalej?

Stále si dávam otázky a čakám odpoveď. Ostávam sama so svojou bolesťou, smútkom. Otvorím oči a chcem sa pohnúť vpred. Chcem!

Kto má veľa priateľov okolo seba, má vyhraté. Pomôžu, poradia a hlavne je tu ich objatie, ktoré je tisíckrát lepšie ako liek. Spoľahnúť sa na niekoho a mať istotu v niekom nám dodáva síl. Vieme, že pre niekoho sme vzácni, že niekto nás má rád a záleží mu na nás a to je omnoho povzbudivejšie, ako ten najlepší lekár. Opustený človek je ako osôbka vo vesmíre, niet sa na koho spoľahnúť, a preto konaj dobro, dobrom sa ti odplatí a bude tu niekto len pre teba.

Zamestnanie mysle nám prináša duševnú rovnováhu, meditácia, otvorené srdce a láska k druhým nám pomáha. Aj keď zrovna prekonávame pre nás tu najkrutejšiu bolesť a pomyslíme si na niekoho, kto nám rozžiaril úsmev, telom nám prejde impulz sily a práve vtedy si povieme, že je všetko v poriadku. Kúsok tej bolesti prenesieme pomyselne aj na nich a urobíme nádych, ktorý je tak potrebný. Povinnosť vstať, ísť do práce, postarať sa o niekoho nám nedovolí prepadať sa do temnoty. Myslím si, že fyzická práca nám pomáha hlavne pri duševnej neistote, bolesti. Z fyzickej únavy sa človek rýchlo zotaví oddychom, spánkom, ale duševná bolesť je silnejšia, nedá sa hodiť za hlavu, vyspať sa z nej, je omnoho krutejšia a tu nastupuje na pomoc láska, priateľstvo a rozptýlenie mysle.

Áno, veta „dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolesť“ je správna. Je v nej kus pravdy. Cítiť v nej kus života, silu žiť. Mať okolo seba dobrú spoločnosť, priateľov, rodinu je na nezaplatenie. Uvažujem, píšem o tom, ako spoločnosť a práca vplýva na naše myslenie a pomáha nám proti bolesti viac ako liek a zrazu sa cítim šťastná, duša pookriala, bolesť zmizla. Mám priateľov, rodinu, na ktorých práve teraz myslím. Som šťastná. Liek na bolesť je v nás...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolesť (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu