Zdravie – Nedá sa kúpiť za nič na svete (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 423 slov
Počet zobrazení: 1 430
Tlačení: 62
Uložení: 63

Zdravie – Nedá sa kúpiť za nič na svete (Úvaha) 

Od narodenia počas celého života sme v neustálom kontakte s inými ľuďmi. Každý z nás je však iný. Každý je niečím jedinečný. Ibaže nie každý má to šťastie byť naozaj zdravý. Práve naopak, často sa stretávame s ľuďmi, ktorí sú ťažko chorí.

Čo je vlastne zdravie?

Myslím, že práve vďaka tejto ťažkej dobe, kedy celý svet zasiahla pandémia s korona vírusom, si všetci uvedomujeme, aké je to naše zdravie skutočne dôležité. Ale čo robiť, aby sme mali zdravie skutočne dobré? Keď si nevedia s touto chorobou rady ani samotní doktori? V tejto situácii je naozaj ťažké správať sa tak, aby sme si ho poriadne udržovali pevné.

Šport a zdravý životný štýl je podľa mňa samozrejmosťou. Ale teraz to ani z ďaleka nestačí! Vírus sa šíri veľmi rýchlo, a preto sa treba chrániť. Okrem iného musíme dodržiavať aj nariadenia vlády - nechodiť von, pokiaľ nemusíme. Keď ideme, tak v dvojmetrových odstupoch. Musíme nosiť rúška a ochranné rukavice, čo je podľa mňa veľmi dobré riešenie. Ale stačí toto všetko? Veď predsalen zdravie máme len jedno a niekedy žiaľ, nie je dostatočne dobré. Avšak táto situácia to dokázala aj tým ľuďom, ktorí svoje zdravie brali ako samozrejmosť a dôležitosť zdravého životného štýlu brali na ľahkú váhu.

V prvom rade, každý z nás potrebuje mať momentálne dobrú imunitu. Na druhej strane však nemôžeme zabúdať ani na dostatok vitamínov. Ako napríklad vitamín B, C aj D.Tie sú pre zdravie naozaj veľmi dôležité a to tiež najmä v tejto kríze. Ja sama som okrem zvýšeného pohybu, začala užívať aj viacej vitamínov. Snažím sa však prijímať vitamíny hlavne v prírodnej forme a mať pestrú vyváženú stravu.

Veľa vitamínov obsahujú strukoviny, ryby, citrusy a veľa, veľa slniečka, no treba dodržiavať aj nariadenia. Tiež som si všimla, že ľudia, ktorých som skoro nikdy nevidela vonku, práve teraz vďaka tejto chorobe, trávia v prírode veľmi veľa času. Všetky deti, ale aj ja, sme začali viac športovať a tráviť čas v prírode, ktorej tak veľmi ubližujeme. Trávime čas s rodinou a hlavne sme sa o seba všetci začali starať a zaujímať sa o svoje zdravie.

Veď zdravie je to najcennejšie, čo máme. Nedá sa kúpiť ani získať. Je len na nás ako sa oň budeme starať, preto som vlastne aj trochu rada, že táto situácia nastala. Táto situácia nie je pre nikoho príjemná a je veľmi nebezpečná. Ale práve preto si vážme zdravie, ktoré máme! To je to, čo sme potrebovali pochopiť, čo to zdravie vlastne znamená. A pochopili sme to len vďaka tejto pandémií.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu