To najcennejšie čo mám je zdravie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 242 slov
Počet zobrazení: 1 711
Tlačení: 73
Uložení: 69

To najcennejšie čo mám je zdravie (Úvaha) 

Veľakrát sa pýtam sám seba: Akú hodnotu má zdravie? Dá sa vyčísliť? Dá sa počítať na drobné alebo na tisíce ? Dá sa kúpiť ? Alebo je to o tom, že je to zhoda náhod, že zdravie je spojené so šťastím?

V mojej tesnej blízkosti poznám človeka, ktorý bol úplne zdravý, plný energie, pracujúci, cieľavedomý a rozdávajúci energiu. Veci robil naplno, a snažil sa zachovať si dobré zdravie, trochou športu si budovať kondíciu a mať priestor pre seba.

Avšak prišiel deň, kedy sa všetko obrátilo hore nohami. Stačila jediná chvíľa, jediná stotina sekundy, ktorá všetky tieto ciele a túžby zničila.

Prišiel strach, bolesť, zúfalstvo, beznádej a čakanie trvajúce nekonečné dni, noci, týždne, mesiace či roky. Húževnatosť a sila, ktorú táto osoba v sebe má ju pomaličky vrátila späť do života, avšak rany, ktoré vo svojej duši skrýva sa vyliečiť nedajú.

S odstupom času vidím, aké to je, keď zdraví robia jednoduché obyčajné veci, a tí, ktorí majú zdravie podlomené by chceli, a pritom im to ich stav nedovoľuje. Aké je to nespravodlivé, keď ten, ktorý chcel byť celý život zdravý zrazu trpí.

„Zdravie nie je všetkým, ale bez zdravia je všetko ničím.“ Až v takomto momente, keď sa na všetky tieto okolnosti pozerám, si uvedomím, aké dôležité je si zachovať zdravie, pretože bez neho vykonám málo, ale tiež sa zamýšľam nad tým, že nešťastím alebo hrou osudu o všetku moju snahu môžem veľmi rýchlo prísť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu