Hodnota môjho života (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 346 slov
Počet zobrazení: 1 149
Tlačení: 97
Uložení: 65

Hodnota môjho života (Úvaha)

Mladosť je veľmi zaujímavé obdobie nášho života. Otvárajú sa nám nové možnosti, často robíme šialené veci, ale takto to v mladosti chodí. Sme ešte neskúsení a tak majú s nami rodičia kopu práce aby nás vychovali. Veľa mladých ľudí chce byť dospelými, ale prečo si nevychutnať toto obdobie, ved´ ak sa staneme dospelými tak zas budeme spomínať na našu mladosť.

Je ťažké uvedomiť si v takomto mladom veku hodnoty života. Podľa môjho názoru by si každý mal stanoviť svoj životný cieľ a všetko preto urobiť aby ho dosiahol. Táto cesta nebude vôbec ľahká, ale musíme si veriť, že to dokážeme. Hlavnou črtou životnej cesty je úprimný záujem o druhých ľudí. Pri každom našom páde sa musíme postaviť a pokračovať s ešte väčšou chuťou.

Najťažšie je v živote asi strata nášho blízkeho, vtedy si uvedomíme, že akí sú pre nás dôležití ľudia ktorí nám pomáhajú. Dôležité v živote je aj mať svoj sen, cieľ ktorý chceme dosiahnuť, ibaže občas je ťažké či už len stanoviť si ho. Jeden citát znie takto: „Život je hodnotný tým, čo z neho spravíme“. Myslí že tento citát hovorí úplnú pravdu. Každý má inú hodnotu života, pre niekoho sú to peniaze, iný uprednostní lásku a zdravie.

Pre niekoho je dôležitá práca alebo zábava. Ale niečo nás všetkých spája, že každý chce byť šťastný a všetci si toto šťastie dosahujú iným spôsobom. Človek má byť otvorený a citlivý a tešiť sa zo sveta a ľudí okolo seba. Najväčšou hodnotou je to že, nám život dali a našou úlohou je len vychutnať si ho naplno.

Nechápem ľudí ktorý si kazia a skracujú svoj život pitím alkoholu, fajčením alebo užívaním omamných látok. Každý sa narodil preto aby niečo v živote dosiahol a stal pre ľudstvo užitočným. Ku šťastiu potrebujeme aj kamarátov ktorí stoja stále pri nás a pomáhajú nám, bez nich by som si ja osobne ťažko vedela predstaviť krásny život.

Chcela by som vám povedať ešte jednu vec, že hlavné je poddať sa rytmom života a nechať na seba pôsobiť veci i ľudí je tak isto dôležité ako konať dobré skutky.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu