Najväčšia hodnota môjho života

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 333 slov
Počet zobrazení: 968
Tlačení: 80
Uložení: 68

Najväčšia hodnota môjho života

Mladý človek to v dnešnej dobe nemá ľahké a jednoduché. Keď sa narodí, nik mu do vienka nevloží návod, ako prejsť celým životom bez problémov. Svoj život, ktorý musí zvládnuť so všetkým dobrým aj zlým, nemá nalinkovaný...

Pre mnohých ľudí sú najväčšou hodnotou peniaze. Sú dôležité, určite, ale...vedia pokaziť charakter.

Čím ich má človek viac, tým je nenásytnejší.

Inou hodnotou je čistý charakter. Priamosť a pravdovravnosť počas rozhovorov. Aj toto sú dnes vzácne hodnoty a osvojuje si ich málo ľudí.

Ja si myslím, že najväčšou hodnotou môjho života a života ďalších mladých 21. storočia je život sám o sebe. Je takou hodnotou, ktorú si musíme vážiť, o ktorú sa oplatí bojovať a zároveň hodnotou, o ktorú sa treba v dnešnej dobe plnej stresu stále biť, aby sme mali pocit, že žijeme a dýchame. Dnes sa nám pokúša „ukradnúť“ náš život mnoho pseudohodnôt. O niektorých som už písala, ale je ich oveľa viac – zvlášť nebezpečné sú rôzne závislosti, ktoré úplne oberú človeka o pravý život a stáva sa z neho troska.

Každý deň je pre nás bojom – bojom s rodičmi, ktorí sa snažia, aby sme žili podľa ich predstáv a spĺňali ich nenaplnené sny a túžby ( bolo to tak aj so mnou a mojou sestrou), bojom o vzdelanie, pri ktorom je najväčším nepriateľom lenivosť, bojom o prácu, ktorú chceme po ukončení školy získať. Sme cieľavedomí a chceme naozaj ŽIŤ.

Moju obrovskú hodnotu – život – dopĺňajú ďalšie krásne súčasti života. Je to láska, zdravie, partner. Práve ten je pre mňa veľmi dôležitý. Má byť súčasťou, oporou môjho života, aby som si mohla neraz povedať, že žiť sa naozaj oplatí. Práve vtedy, keď človek nežije egoisticky a sám pre seba, si môže povedať, že žiť sa oplatí.

Hodnoty sa v živote človeka často nemenia. Nejeden z nás má svoj rebríček hodnôt, ktorým sa riadi celý život a tie hodnoty určujú smerovanie mnohých ľudí počas životných skúšok aj v čase, keď majú pocit, že prežívajú raj na zemi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.011 s.
Zavrieť reklamu