Najvyššie hodnoty života (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Referát
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 161 slov
Počet zobrazení: 927
Tlačení: 76
Uložení: 92

Najvyššie hodnoty života (Úvaha)

Rodina, život, zdravie, peniaze, kariéra, láska, viera, vzdelanie. Toto všetko sú hodnoty života každého človeka, ale ktorá je najdôležitejšia? Na túto otázku je veľa odpovedi, ale všetky sú len dočasné. Keď sme zdravý našou najvyššiu hodnotou je kariéra, peniaze.

Keď nás postihne ťažká choroba všetky hodnoty sa menia, potom túžime len po zdraví a veríme v naše uzdravenie. V tej chvíli nikto ani nepomysli na kariéru, luxus a iné hmotné, zbytočné veci.

V staroveku mali presne určené hodnoty života, ktoré im boli úplne jasné. Na prvom mieste bolo náboženstvo, viera, potom bola rodina a nakoniec boli ostatné hodnoty. Doba, technika idú dopredu a preto aj naše hodnoty sa menia. S hodnotami súvisu aj náš vek. Najprv chceme vyštudovať, potom mať vysnívanou kariéru, ktorá zahŕňa dostatok až nadmerné množstvo peňazí.

Neskor príde rodina. A v starobe túžime po zdraví a láske. Myslím si, že najväčšou hodnotou môjho života je sám život, ktorý zahŕňa mnoho úspechov, neúspechov, radosti, sklamania, víťazstva... .

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu