Život ako najväčší dar

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 314 slov
Počet zobrazení: 997
Tlačení: 60
Uložení: 54

Život ako najväčší dar

Čo je to vlastne život? Je to najdôležitejšie čo máme. Život nám dali naši rodičia s nádejou, že sa oň budeme čo najlepšie starať a vážiť si ho. Život je obrovský a vzácny dar a tento dar nám nikto nemá právo vziať. Takisto ako my nemáme žiadne právo siahnuť na život niekoho iného a skrátiť mu tak jeho životnú cestu.

Vziať niekomu to najdrahšie čo má je veľmi závažný trestný čin, ktorý sa nedá ničím ospravedlniť ani odčiniť. Ľudia zomierajú rôznymi spôsobmi. Dôvodom smrti môže byť nejaká choroba, vážna dopravná nehoda, či rôzne druhy úrazov so smrteľnými následkami.

Jedným zo smrteľných ochorení je aj choroba AIDS. Je to ochorenie, na ktoré lekári nenašli lieky, aby ho mohli zastaviť. Východisko odtiaľto už neexistuje. Na túto chorobu zomrie ročne stovky ľudí. Šíri sa pohlavným stykom, krvou alebo prenosom z matky na jej dieťa.

Je veľmi veľa ľudí, ktorí vôbec netušia o tom, že sú HIV pozitívni. Zistia to až vtedy, keď sa choroba začne prejavovať. Sú však aj takí, ktorí o svojej chorobe vedia no nerozprávajú o nej. Možno majú dobrý pocit z toho, keď do ich „klubu nakazených“ pribudne aj niekto ďalší. Možno si povedia: “Prečo by som mal touto chorobou trpieť len ja? Prečo nie aj ostatní?“

Je veľmi smutné, že na túto strašnú chorobu zomiera aj veľké množstvo malých a nevinných detí, ktoré si svoj život ešte ani nezačali užívať. Je veľmi smutné vidieť ako veľmi trpia. Zamyslíme sa teda nad tým, aký vzácny je náš život.

Skúsme porozmýšľať aj nad tým, ako by sa dalo znížiť počet nakazených AIDS alebo aspoň nad tým ako by sa dalo ich utrpenie znížiť a spríjemniť posledné roky, mesiace, dni či dokonca hodiny ich života.

Chráňme a vážme si to čo máme a neodsudzujme tých, ktorí také šťastie „byť zdravý a užívať si život plnými dúškami“ nemajú. Život je len jeden a je náš!!!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu