Priateľstvo je kvetom okamihu a plodom času

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 235 slov
Počet zobrazení: 1 228
Tlačení: 68
Uložení: 72

Priateľstvo je kvetom okamihu a plodom času

Dnes som počul frázu ,, Priateľstvo je kvetom okamihu a plodom času!´´ Hneď som o nej začal uvažovať. Čo to je? Čo to znamená? Čo nám má táto fráza povedať?

Zamyslel som sa a vetu som sa rozhodol rozobrať. Priateľstvo je kvetom okamihu, to by mohlo znamenať, že niektoré priateľstvá nadväzujeme hneď a rýchlo. Z vlastnej skúsenosti viem, že s niektorými ľuďmi som bol priateľom po prvej hodine, od nášho stretnutia. Je pravda, že priateľstvo je super vec, je dôležité a zároveň aj nevyhnutné.

Neviem si predstaviť, ak by som prišiel do školy, roboty či na iné miesta a nemal by som sa s kým porozprávať. Je úžasné, keď človek môže diskutovať o svojich problémoch alebo aj o úspechoch, radostných situáciách, ktoré sa nám udiali. To by mohla znamenať tá prvá časť, ale čo zvyšok? Táto časť je preneseným významom. Podľa mňa to znamená, že niektoré priateľstvá si tvoríme veľmi dlho, ako keď čakáme na plod stromu.

Niektoré kamarátstva sa vytvárajú aj niekoľko týždňov, mesiacov alebo aj rokov. Z vlastnej skúsenosti viem, že aj v našej triede sa nájdu spolužiaci, s ktorými priateľstvo asi tak skoro nenadviažem. Sú to ľudia, ktorí by mali zvážiť svoje správanie. Priateľstvo je síce krehké a náchylné na rozpad, ale tí čo si rozumejú, tolerujú sa a vedia robiť kompromisy, majú nádej na silné priateľstvo.

Ja si myslím, že skutoční priatelia nás nikdy neopustia. Priateľstvo je ako zlatá niť, keď ju roztrhneš, dá sa síce zaviazať, ale uzol zostane.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu