Slovensko – moja vlasť!

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 172 slov
Počet zobrazení: 1 618
Tlačení: 92
Uložení: 85

Slovensko – moja vlasť!

Slovensko leží v srdci Európy. Nielen že je u nás krásna príroda, ale aj milí, pohostinní a dobrosrdeční ľudia. Samozrejme nebudeme si klamať, nájdu sa aj výnimky. Pre niekoho sa môže zdať naša krajina veľmi malá, ale zato prekypuje krásami prírody. Spomeniem napríklad naše najväčšie pohorie ako sú Vysoké Tatry.

Zahraniční turisti sa môžu pokochať lesnými cestičkami s výhľadom na okolité dedinky v údoliach a dolinách. Prírodná krása Slovenska je na nezaplatenie. Na Slovensku máme veľa múzeí, historické pamiatky, najmä hrady a zámky, vďaka ktorým sa môžeme zaujímavým spôsobom dostať k informáciám o našej národnej histórii a našich predkoch.

Slovenská hudba nestojí za reč. Viac sa u nás počúvajú zahraniční autori a umelci. Som rád, že tu žijem, že sa môžem aj ja pýšiť touto malebnou krajinou. Vždy si budem uchovávať v duši obraz Slovenska – domoviny, miesta, kam sa vždy môžem vrátiť. Či už duchom alebo fyzicky po pobyte v zahraničí.

Mali by sme sa všetci snažiť prenášať kladný vzťah ku Slovensku, vlasti našich budúcich potomkov prostredníctvom nádherných rozprávok a povestí. Cudzinci tiež radi spoznávajú kultúru a miesta vykresľujúce všetky naše nádhery.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.060 s.
Zavrieť reklamu