Nemám ju rada, ale musím s ňou žiť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 455 slov
Počet zobrazení: 2 563
Tlačení: 129
Uložení: 118

Nemám ju rada, ale musím s ňou žiť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti)

Lenivosť. Vládkyňa, ktorá všetky moje pokusy o prevrat a zosadenie z trónu ľahko preľstí. Miluje vládnuť a každý deň si dokazuje svoju obrovskú silu. Časť svojich rozumov dostáva od svojej najlepšej kamarátky vytrvalosti. Keď ma presviedča, aby som si išla pospať, vie byť dotieravejšia ako morská siréna. Po dosiahnutí svojho úmyslu ešte stále neprestáva pracovať. Práve naopak, začne ma presviedčať, že oddychu nie je nikdy dosť.

Zaujíma sa o dianie vo svete, avšak vždy v ten najnevhodnejší čas. Keď si je vedomá faktu, že som veľmi zaneprázdnená a tablet zapínam len pre zistenie suplovania, začne byť tak zvedavá , že by sa vyrovnala hocktorej dedinskej klebetnici. Keď už som pripravená vypnúť onen technologický výdobytok, zaumieni si, že bude pre mňa veľmi prínosné, keď si pozriem nejaké aktuality zo sveta. Keďže nechcem byť neslušná, túto ponuku neodmietam. Lenže letmé pozretie správ jej nestačí a snaží sa zo mňa vyťažiť maximum. Zrazu sa prichytím, ako už hodinu surfujem po internete a striedam jeden webový portál za druhým. Najsmutnejšie na tom je, že čítam aj články, o ktoré by som častokrát ani nezakopla.

Raz za uhorský rok sa stane, že nátlaku lenivosti zdatne odolám a všetku technológiu vypnem. Vtedy sa vo mne zapáli plamienok nádeje, zodpovednosti a ja sa začnem pripravovať do školy. V momente  otvorenia  učebnice  sa  z kráľovnej  gaučingu  začne  od  zlosti  pariť  a nezahasilo by  ju  ani  lietadlo  na  hasenie  lesných  požiarov.  Ako  vždy,  múdrejší  ustúpi a zodpovednosť sa vyparí tak rýchlo, že by ju nenašiel ani kráľ detektívov, samotný Sherlock Holmes.

Väčšina ľudí nenávidí pondelky. Ani ona nie je ich skalnou fanúšičkou, ale väčšie vrásky na čele jej vedia vyčarovať sobotné rána. K pojmu sobota ráno má totiž nepríjemnú asociáciu. Je ňou upratovanie, z ktorého sa jej ježia všetky vlasy na hlave. Jeden z jej obľúbených argumentov, ktorý dehonestuje túto činnosť je fakt, že upratovaním porušujeme druhý termodynamický zákon. Nohy jej podráža skutočnosť, že sa jej ešte stále nepodarilo presvedčiť mojich rodičov, že upratovanie je smrteľná choroba. V to inkriminované ráno jej potom nič iné nezostáva,  než čušať  v kúte ako poslušný psík a počkať,  kým túto  smrteľnú chorobu odpracem   z nášho pohodlného života.

Doma je moja lenivosť známa firma, ale v spoločnosti by ju len ťažko niekto spoznal. Ako majsterka sveta v pretvárke sa mihnutím čarovného prútika transformuje na zodpovednosť, svedomitosť a jej úhlavnú nepriateľku pracovitosť. Vie byť tak presvedčivá, že by sa úspešne dostala do nominácie na Oscara v kategórií herečka. Akonáhle sme osamote, strhne svoju dokonalú masku. Pohodlne sa uvelebí vo svojom kráľovstve a rýchlosťou svetla sa vrhne na to, čo jej ide najlepšie. Presviedča ma, že alfou a omegou úspešného života je staré a dobré nič nerobenie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Nemám ju rád/rada, ale musím s ňou žiť

Diskusia: Nemám ju rada, ale musím s ňou žiť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu