Hrdina Roland

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Referát
Dátum: 20.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 407 slov
Počet zobrazení: 1 619
Tlačení: 100
Uložení: 107

Hrdina Roland

V prvom rade by som rada povedala, že podľa mňa, ideálny človek neexistuje. Samozrejme, že v každej krajine by tento takzvaný ideálny občan vyzeral inak a spĺňal by iné očakávania, keďže všade platia iné zákony a morálne pravidlá. Závisí to vždy len od daných ľudí, pretože oni sú tí, ktorí si vysnívali svojich hrdinov a pripísali im chrabré a statočné vlastnosti.

V našich predstavách je hrdina väčšinou niekto s dobrými a čestnými úmyslami, niekto, kto od samého začiatku až po svoj nie vždy šťastný koniecbojuje na strane akéhosi pomyselného „dobra“, ktoré vždy predstavuje čosi iné. Ja si myslím, že hlavnými črtami hrdinu nie sú ani tak vyslovený cieľ poraziť „zlo“, ako to, že v mojich očiach skutočný hrdina bojuje za svoje presvedčenia, za svoju

pravdu, a dokáže svojou vytrvalou a usilovnou prácou dosiahnuť nejakú revolúciu, nech je už akákoľvek. Svet si pamätá mnoho dobrodincov, ktorí sa pokúšali urobiť veci lepšími, zmeniť životné podmienky ľudí a s odvahou vystúpili z davu, postavili sa pred masy, a presvedčili ich o tom, že ich názory sú výnimočné, a že sa oplatí nasledovať ich. Niektorým sa to aj podarilo a ich mená sa zapísali do histórie, napriek tomu, že veľa z nich kruto doplatilo na to, že sa rozhodli líšiť....

Myslím, že sa s tým treba narodiť. s akýmsi vzácnym citom, že

tento svet nie je celkom v poriadku, a že je nutné urobiť zmenu.. No nestačí mať myšlienku, musíte mať aj schopnosti k tomu, aby ste svoje vízie uskutočnili. No predsa, ani jeden hrdina by nikdy nedocielil nič, keby sám v seba neveril, a keby nebol tak trochu fanatikom. Koniec koncov, ak by bol hrdina pochopený, nebol by už viac hrdinom. Aspoň nie tak celkom.... Ľudia chcú niekoho, o kom môžu snívať, niekoho, kto všetko napraví, a pritom im bude stále tajomne vzdialený a nedotknuteľný. Hrdina v hĺbke srdca vždy vie, že je pravda na jeho strane, a verí v to, že ak jestvuje aspoň malá spravodlivosť, tak proste zvíťazí.

Nebudem písať, ako by podľa mňa hrdina vyzeral, pretože je to v podstate jedno, a myslím si, že je to skôr o predstavách jedinca, a každý z nás má o ňom iný obraz... Určite by mal byť príťažlivý, ale nie typickým spôsobom, ako atraktivitu vnímame v každodennom živote, ale tak trochu inak... Pre mňa je hrdina viac éterická bytosť než obyčajný smrteľník.

Napriek tomu, že aj medzi nami žilo mnoho hrdinov, a možno aj stále žije, a vždy aj žiť bude.....

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu