Charakteristika sestry

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 337 slov
Počet zobrazení: 3 217
Tlačení: 138
Uložení: 189

Moja sestra (Charakteristika osoby)

Na charakteristiku som si vybral sestru, pretože ju mám rád. Je nielen sestrou, ale aj kamarátkou a mojím príkladom. Patrí spolu s mojimi rodičmi medzi najdôležitejších ľudí v mojom živote.

Moja setra je štíhlej nižšej postavy. Má oválnu tvár, na ktorej vynikajú pekné hnedé oči mandľového tvaru, úzke pery a malý nos, na ktorý sa hnevá, že jej kazí profil. Za širokým úsmevom sa skrývajú biele zuby. Hnedé, rovné dlhé vlasy jej siahajú až po štíhly pás. Jej ruky by som spoznal aj medzi tisícmi, pretože na nich má charakteristický znak – širší pravý palec, ktorý si v detstva cmúľala.

Na prste nosí krásny strieborný prsteň od maminy. Aj chôdzu má typickú, od postavenia na tanečných tréningoch. Chodí vždy pekne oblečená. Obľubuje hádam všetky farby a dá si záležať na ich kombinácii. Rada kupuje, no nielen sebe, ale vždy kúpi niečo módne aj mne. Má cit pre estetiku a módu.

Je veľmi zodpovedná, múdra, aj keď sa nemusí veľa učiť, na seba je veľmi prísna. Všetko robí na 200%.

Postavila si latku veľmi vysoko, chce študovať v zahraničí, Trochu mi vadí jej tvrdohlavosť. Aj keď pôsobí dojmom vyrovnaného dievčaťa, má citlivú povahu a je hanblivá. V spoločnosti je obľúbená, spolužiaci a kamaráti ju majú radi. Je zvyknutá ľuďom hovoriť pravdu do očí. Cením si na nej kamarátskosť, zmysel pre humor, ochotu pomôcť slabším a vôbec pre jej úprimnú čistú dušu.

Je študentka na bilingválnom francúzskom gymnáziu, pretože sa rada učí jazyky. Po škole sa venuje tancu. Tancuje štandardné, latinskoamerické tance a tiež ľudové tance vo folklórnom súbore. Veľmi jej to pristane. Je ako slniečko v kroji alebo v krásnych spoločenských šatách. Voľného času nemá na rozdávanie. V rodine je obľúbená. Rada ma podpichuje, a preto si občas skočíme do vlasov. Do hádky sa s ňou veľmi nepúšťam, pretože má vždy pravdu.

Mám ju veľmi rád. Znamená pre mňa veľa. Keď som bol malý, rada sa o mňa starala. Je mi sestrou, kamarátkou, oporou, pomocou, je mi vzorom v škole. Teraz mi veľmi chýba, lebo študuje vo Francúzsku. Už sa teším, keď sa vráti domov. Neviem si predstaviť, že by som ju nemal.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu