Efektívne využitie voľného času v období pandémie covid-19 (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: petka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 523 slov
Počet zobrazení: 639
Tlačení: 66
Uložení: 59

Efektívne využitie voľného času v období pandémie covid-19 (Úvaha)

Využívame čas v tomto období pandémie efektívne? Robíme veci, ktoré nás napĺňajú a robia nám radosť počas prevažne sychravých a jesenných dní? Každý má na túto otázku zrejme inú odpoveď, no je to veľmi dôležité, ak si chceme zachovať zdravý duševný život a pozitívne myslenie.

„Pasivita v práci podporuje pasivitu vo voľnom čase.“ Tento citát pochádza od Chevyho Chasea-amerického komika, spisovateľa a filmového herca. Hovorí nám o tom, že ak sa nám v práci nechce pracovať, nebaví nás to tam, pravdepodobne budeme pasívni aj doma. Podľa môjho názoru je veľmi dôležité, aby sme hneď ráno vstali s pozitívnou náladou a plným nasadením. To môžeme podporiť tým, že si ráno zacvičíme, ponaťahujeme sa, výjdeme si na krátku rannú prechádzku alebo si zameditujeme. Taktiež výživné raňajky sú základ dňa a sú veľmi dôležité pre to, aby sme sa vedeli v práci aj doma sústrediť.

V tomto období sa študenti učia online. Je to správne? Aj keď asi nie je momentálne iná možnosť, muselo sa pristúpiť k takémuto kroku. Žiaci celé doobedia sedia za počítačom a poobedia trávia vypracovávaním si úloh a zadaní. Voľného času je málo. No aj ten sa snažím využívať efektívne. Keď je vonku nepriaznivé počasie, tak sa každý deň snažím niečo poupratovať, napiecť alebo sa naučiť a zahrať pesničku. Vždy, keď vidím, že je vonku pekné počasie, vyberiem sa na prechádzku do nášho blízkeho lesa. Jesenná príroda ma vždy vedela očariť. Je plná farieb a je čarovná. Cítim v nej taký pokoj a ihneď zabudnem na veci, ktoré ma trápia. Nie nadarmo sa hovorí, že príroda lieči. V poslednom čase som si všimla, že stále viac a viac ľudí chodí do prírody sa prejsť, zabehať si alebo len tak si vyvetrať hlavu z tohto uponáhľaného sveta plného nezmyselných politických prejavov, zákazov, príkazov a všetkého možného.

Raz som niekde počula výrok o tom, že nie je nedostatok voľného času, iba si ho nevieme zadeliť. Naozaj je to tak. Človek sa snaží urobiť všetky svoje povinnosti a snaží sa ich urobiť na 100 percent. Teda aspoň ja to tak mám. Lenže je to nemožné. Teda, bolo by to možné, ale už by vôbec nebol čas na oddych a spánok. Preto sa vždy snažím robiť veci systematicky a precízne. Učím sa ako efektívne využívať svoj voľný čas, ktorý venujem aj rôznym prácam a úlohám. Keď viem, že mám o štyri dni poslať prácu, začnem si ju robiť už dnes. No nie vždy sa mi to podarí a nie vždy stihnem všetko tak, ako som chcela. Niektorí si nechávajú všetko na poslednú chvíľu čo tiež nie je najlepšie. Niektorí svoj voľný čas trávia aj

neefektívne. Neefektívne trávenie voľného času v tomto čase pandémie môže viesť aj k rôznym poruchám duševného zdravia, ako napríklad k pocitom úzkosti, depresiám a podobne.

Je veľmi dôležité, aby sme náš voľný čas trávili efektívne, a to hlavne v tomto období. Aby sme nemali večer, keď si líhame do postele pocit, že tento deň bol úplne zbytočný a premrhaný. Trávme preto tento čas efektívne, robme niečo, čo nás baví a napĺňa a hneď bude tento svet krajším miestom pre život.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Efektívne využitie voľného času v období pandémie covid-19 (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.030 s.
Zavrieť reklamu