Sviatok svätého Valentína

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: petka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 268 slov
Počet zobrazení: 803
Tlačení: 80
Uložení: 73

Sviatok svätého Valentína

Sviatok svätého Valentína je dňom všetkých zamilovaných. Každoročne sa oslavuje 14. februára. Ľudia si vyznávajú lásku, navzájom sa obdarúvajú rôznymi darčekmi, posielajú si milé priania a odkazy. Najznámejšia legenda o Valentínovi hovorí o rímskom kresťanskom kňazovi, ktorý tajne sobášil zamilované páry. Porušoval tak rozkaz rímskeho cisára Claudia II.

Za svoju činnosť bol väznený a potom aj popravený. Ešte pred smrťou stihol napísať milostný list slepej dcére dozorcu, do ktorej sa vraj zaľúbil. Tak vzniklo prvé valentínske prianie. Sviatok svätého Valentína sme oslavovali aj na našej škole. V tento deň prišli všetci žiaci aj učitelia oblečení v ružovej a červenej farbe. Zorganizovala ho trieda 2.A, ktorá vyhlásila Valentínsku poštu aj súťaž o najkrajšiu valentínsky vyzdobenú triedu.

Valentínska pošta prebiehala tak, že kto sa chcel zapojiť, mohol do vyzdobenej škatuľky hodiť svoje prianie, pozdrav osobám, ktoré má rád. Tie potom druháčky poroznášali tým, ktorým tento malý darček vyčaril úsmev na tvári. Všetky triedy a chodby mali krásnu výzdobu zladenú do červenej farby, aby navodili atmosféru tohto sviatku. Potom sa zažalo hodnotenie tried. V každej triede bola výzdoba jedinečná. Súťaž o najkrajšiu výzdobu vyhrala trieda 1.B, ktorá bola vyznamenaná sladkou odmenou.

Láska je v každom jednom z nás. Čo je to vlastne láska? Poznáme ju všetci, každý z nás už aspoň raz miloval a bol milovaný. Vystihuje ju jeden citát: „Láska je najväčším spestrením života.“ Pablo Picasso. Láska nás naplní pocitom šťastia a uspokojenia. Je s ňou život krajší, ale netreba zabúdať aj na lásku k sebe samému. Je dnes láska ešte vzácna? Tá pravá určite áno, nie je krajší pocit, ako nájsť pravú lásku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu