Beletrizovaný životopis o mne (Beletrizovaný životopis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 337 slov
Počet zobrazení: 1 253
Tlačení: 118
Uložení: 95

Beletrizovaný životopis o mne (Beletrizovaný životopis)

Pred šestnástimi rokmi, presne 22.3., vraj v krásny chladný, ale slnečný deň, som prišla na svet. V bánovskej nemocnici som prvýkrát zazrela svetlo sveta. Nemocničnou chodbou sa šíril môj prenikavý plač. Moji rodičia aj celá moja rodina sa na mňa veľmi tešili a nevedeli sa dočkať, kým dievčatko menom Dominika príde na tento svet.

Podľa toho, čo moja mamina hovorí, som bola veľmi pekné a uplakané malé dievčatko. Ale ako sa vraví, nič netrvá večne. Každým dňom som viac a viac rástla, silnela a mala som väčšiu chuť objavovať nové veci. Postupom času som sa naučila chodiť a rozprávať. Až nastal ten čas príchodu do materskej školy. Spočiatku som veľmi plakávala, ale postupne som si zvykla. Našla som si tu veľmi dobrých priateľov i úžasné pani učiteľky. Aj keď sa mi v materskej škole páčilo, vždy som sa veľmi tešila domov. Toto obdobie ubehlo ako voda.

Ani som sa nenazdala a už zo mňa bola prváčka. Tak ako aj v materskej škole, aj tu som si musela zvyknúť. Moje dni hrania a oddychu sa zmenili na každodenné povinnosti..

Na prvom stupni som sa musela učiť čítať, písať a počítať. Tento prvý stupeň som zvládla so samými jednotkami. Druhý stupeň bol však o niečo náročnejší. Pribudli nám nové predmety a zmenili sa nám učitelia. Deviaty ročník bol asi najnáročnejší zo všetkých. Bol hlavne o príprave na monitor a prijímacie skúšky na strednú školu.

Monitor 9 sa mi síce nepodaril presne podľa mojich predstáv, ale aj tak všetko nakoniec dopadlo dobre. Úspešne som prešla talentovými skúškami na SSOSP v Topoľčanoch. Na strednú školu som sa veľmi tešila. Už po prvom mesiaci som vedela, že som sa rozhodla správne. Mám tu výborný kolektív. Aj keď som tu len necelý rok, už mám mnoho pekných zážitkov, medzi ktoré patria imatrikulácie a nezabudnuteľný lyžiarsky výcvik.

V živote mám mnoho želaní, snov a cieľov, ktoré by som chcela dosiahnuť. Najviac si ale želám, aby som úspešne vyštudovala strednú a vysokú školu. A samozrejme, aby som bola zdravá.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#beletrizovaný životopis o mne


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu