Sociálna sieť – nás sluha či pán? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 251 slov
Počet zobrazení: 1 038
Tlačení: 53
Uložení: 58

Sociálna sieť – nás sluha či pán? (Úvaha)

Žijeme v dobe plnej umelej inteligencie, bez ktorej by sme sa už žiaľ, nezaobišli. Čím ďalej, tým viac nás prenasleduje na každom kroku. Ale čo sociálne internetové siete?

V dnešných viacerých rodinách má už každý svoj účet na Facebooku. Pomocou sociálnych sietí ľudia dokážu medzi sebou komunikovať, zdieľať svoje spomienky i zážitky na jednej časovej osy. No majú aj zápory. Niektorí sú tak zvyknutí na internet a sociálne siete, že pri hádke sa za ne „ukrývajú“. Cez správy sa dokážu pohádať o hocičom, vedia povedať svoj názor, no keď sa postavia pred konkrétneho človeka, mlčia.

Niektorí sa zas chvália svojimi fotkami z dovolenky snov len preto, aby druhí závideli. Niekedy to vyzerá, že nikto by bez svojej sociálnej siete neprežil. Ale čo naši predkovia spred pár rokov? Namiesto telefónov, SMSiek sa dokázali s ľuďmi skontaktovať osobne, alebo cez listy. Namiesto fotiek v mobile si ich zanechali v pamäti alebo uložené v albume na poličke.

V tej dobe sa deti nehrali na mobiloch, tabletoch či počítačoch, poznali, čo je to odreté koleno, poznali slobodu, čerstvý vzduch, kamarátov či nové tváre z ihriska, s ktorými zažili oveľa viac zážitkov, ako dnešné deti.

Ľudia dnešnej doby sú závislí na sociálnych sieťach až tak, že niektorí ich vo svojom rebríčku hodnôt uprednostňujú pred svojou kariérov, či pred svojou vlastnou rodinou.

Začnime žiť naplno, užívať si každý deň, nežime stále len Facebookom, či Instagramom. Čas, ktorým plytváme na internete môžme každý deň hodnotnejšie využiť. Bude nám isto lepšie, nie?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu