Zármutok znesieš sám, ale o radosť sa musíš podeliť

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 193 slov
Počet zobrazení: 990
Tlačení: 57
Uložení: 58

Zármutok znesieš sám, ale o radosť sa musíš podeliť

Každému sa stáva, že zažije niečo dobré o čo sa chce, respektíve musí podeliť, aby bol zaujímavý. Prečo to tak nie je aj v opačných situáciách? Ako sa hovorí, keď sa smeješ, tak sa smeje s tebou celý svet, ale keď plačeš, tak plačeš sám.

Čo je to radosť? Radosť každý vníma inak a prežíva ju inými spôsobmi. Množstvo ľudí sa raduje aj z maličkostí, ako sú aj malé úsmevy, pochvaly a pohladenia.

Existujú aj takí, ktorých poteší aj dobré jedlo a niektorých aj alkohol alebo množstvo peňazí. Radosť sa prejavuje u ľudí úsmevom, dobrou náladou, či pozitívnou energiou.

A čo je to vlastne zármútok? Zármútok si človek necháva len pre seba, pretože nechce svojím trápením zaťažovať ostatných. Človek trpiaci zármutkom môže mať pocit, že zostane nepochopený a bude v tom nakoniec sám. Vtedy u ľudí vznikajú depresie a prejavuje sa samota. Aj keď si človek myslí, že zostane sám, tak vždy sa nájde ochotný človek, ktorý mu pomôže.

Zármútok a radosť sú emócie, ktoré sa u človeka prejavujú častejšie, striedajú sa a tvoria tak pocity človeka. Preto tieto pocity človeka nedokážeme sami ovplyvňovať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu