Slávnostný príhovor na svadbu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 288 slov
Počet zobrazení: 5 373
Tlačení: 102
Uložení: 98

Slávnostný príhovor na svadbu

Milí mladomanželia Lenka a Michal, vážení rodičia, krstní rodičia, súrodenci, milí priatelia!

Zišli sme sa tu v tento krásny deň, aby sme oslávili spojenie dvoch duší a ich spoločný život na jednej ceste. Myslím si, že žiaden človek na svete nepozná krajšiu chvíľu , ako je atmosféra svadobného obradu.

Dovoľte mi týmto, aby som sa mohla s vami podeliť o zážitky s mojou sestrou. Zdá sa mi to ako včera, keď sme sa naháňali pri bytovkách a vyvádzali rôzne huncútstva, za ktoré sme neskôr od mami či otca dostali pár výchovných. Keď sme si chceli silou mocou ukradnúť hrušky od suseda, pretože boli lepšie ako tie z našej záhrady.

A ako sme počas tej našej misie vypustili susedovho psa. Pamätáš? Myslím si, že na takéto udalosti sa tak ľahko nezabúda. Preto, keď ste mi oznámili túto novinku, nemohla som v prvej chvíli uveriť vlastným ušiam. Moja sestra a vydávať? A teraz tu stojím pred vami v šatách , ktoré som si na poslednú chvíľu kúpila v obchode a som aj ja svedkom toho, ako moja sestra kráča smelo k oltáru za svojím milovaným princom, aby si povedali svoje vysnívané áno.

Drahý švagor! Od dnes ťa tak už pokojne môžem oslovovať. Pamätám si na ten deň, keď ťa sestra priviedla medzi nás, do našej bláznivej ale zato veľkej a milej rodiny. Viem, že to s mojou sestrou nie je vždy ľahké, často má bujné nálady, ale môžem povedať, že je to žena ktorá má srdce na správnom mieste. Bude ti dobrou oporou.

Pripíjam teda na našu nevestu a ženícha, nech sa im darí v ich spoločnom živote. Na ich šťastie a vzájomné porozumenie.

Prajem všetkým príjemnú zábavu. Aby sme si tento deň uctili tak ako sa patrí.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Svedok sestra #slávnostný príhovor na svadbu


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu