Halloween a naše Dušičky

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 347 slov
Počet zobrazení: 1 143
Tlačení: 93
Uložení: 91

Halloween a naše Dušičky

“Halloween alebo Dušičky?'' Túto dilemu už riešil snáď každý. Niektorí sú toho názoru, že Halloween je sviatok, ktorý pochádza z Ameriky a je to proti nášmu Sviatku všetkých svätých a niektorí z nás ho oslavujú len preto, že je napríklad moderný. Niektorí ľudia tento sviatok oslavujú v podobe vyrezávania tekvíc, vytvárania si kostýmov na strašenie a podobne. Ako to však v skutočnosti je? Je zlé, keď jeden alebo druhý sviatok oslavujeme, alebo sa snáď odporujú?

Keď som bola malá, so sestrou a kamarátmi sme si vymysleli tradíciu, že sme každý rok v deň Halloweenu chodili von prezlečení v maskách, pýtali si sladkosti od ľudí. Bolo to veľmi zábavné a akési magické, ako deti sme mali z toho veľký zážitok a odozva niektorých ľudí bola pozitívna, čo nás o to viac tešilo a pridávalo na zážitku zo sviatku.

Avšak tak isto sme na druhý deň s rodičmi kúpili vence a sviečky a išli na cintorín spomenúť si na všetkých blízkych, ktorí nás opustili. Každý rok sme teda oslavovali obe tradície a nikdy som nepocítila nič, čo by nasvedčovalo tomu, že by sa tieto dva sviatky odporovali. Som toho názoru, že Halloween možno nie je pôvodom náš sviatok, ale na tom predsa nezáleží a viac- menej ide len o zábavu a o ten vzrušujúci pocit, ktorý deti majú, keď si obliekajú masky alebo vytvárajú strašidelné tekvice.

Takisto si myslím, že Sviatok všetkých svätých je dôležitý, pretože je to čas, kedy máme možnosť spomenúť si na blízkych o čosi intenzívnejšie, ako v bežný deň počas roka a taktiež máme možnosť vidieť a cítiť dojemné pocity pri pohľade na stovky horiacich kahancov večer v tme cintorína. Tie len podčiarkujú celú atmosféru a pocity všetkých ľudí, ktorí spomínajú.

Aká je teda moja odpoveď na otázku, či Halloween alebo Dušičky? Myslím si, že je to na každého uvážení, či chce alebo nechce sláviť jeden alebo druhý sviatok a taktiež si myslím, že oba sviatky máme možnosť každý rok oslavovať bez toho, aby sa nejakým spôsobom odporovali, pretože každý ma svoj vlastný zámer, svoj určitý zmysel a svoje špecifické čaro.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu