Bolo to náročné rozhodnutie

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 354 slov
Počet zobrazení: 786
Tlačení: 64
Uložení: 58

Bolo to náročné rozhodnutie

Konečne je tu koniec školského roka a celá trieda ideme na výlet do Vysokých Tatier. Budeme tam aj spať na chate. Ideme vlakom do Popradu a potom ďalším vlakom do Tatranskej Lomnice.

,,Trieda nastupovať,“ pani učiteľka nás všetkých spočítala a popohnala do vlaku. Sedeli sme s dievčatami v jednom kupé a chalani v ďalších dvoch. Už nám ubehla hodina cesty, keď sme všetky zaspali. Našťastie sme sa zobudili a všetky stihli v poriadku vystúpiť z vlaku. Ďalšia cesta do Tatranskej Lomnice už prebehla v poriadku. Ubytovali sme sa na chatke a šli si vybaliť veci. Prvý problém nastal hneď, keď sme vošli do našej izby. ,,Karolína,´´ zvolala moja spolužiačka Marcela. Keď som sa otočila, uvidela som obrovského pavúka na stene. No dobre nebol zas až tak obrovský, ale bol veľký!

Museli sme zavolať Alexa s Jurom, aby nám ho prišli zabiť. Poobede sme sa šli prejsť a pozrieť, kde sa čo nachádza, aby sme to zajtra nemuseli hľadať. Po ceste spať na chatu sme sa všetci smiali a zabávali. Keď sme boli už pri chate, začuli sme divné zvuky. Na boku chaty stál medveď aj s malými medvedíkmi. Všetci sme zostali stáť ako keby sme skameneli. Medveď k nám bol otočený chrbtom, tak pani učiteľka rozhodla, aby sme šli potichu do chaty.

Museli sme byť maximálne potichu, pretože len jedno prasknutie konára alebo hlasnejšie nadýchnutie mohlo zmeniť celú situáciu. Pani učiteľka zavolala políciu, ktorá k nám poslala pánov, ktorí sa týmto zaoberajú. Keď prišli, všetci sme sa nahrnuli k oknám a pozorovali ich. Strelili do medveďa (alebo teda do medvedice ako sme sa neskôr dozvedeli) uspávaciu šípku a naložili ich do auta. ,,Ideme ich vyniesť do hôr, kde budú v bezpečí.“ Až večer, keď sme zaspávali, uvedomila som si, aké to mala pani učiteľka ťažké rozhodnúť a urobiť správne. Nevedela, či má s nami ísť preč alebo nás poslať do chaty.

Nakoniec sa ukázalo, že pani učiteľka sa rozhodla správne a zvyšné dva dni v Tatrách sme si všetci naplno užili. Zhodli sme sa, že napriek dobrodružstvu s medvedicou bol toto najlepší výlet, ktorý sme kedy zažili.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.036 s.
Zavrieť reklamu