Môj život v karanténe

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 316 slov
Počet zobrazení: 598
Tlačení: 66
Uložení: 68

Môj život v karanténe

Pandémii, ktorá zasiahla celý svet predchádzali iv minulosti podobné celosvetové epidémie:

  • 1720 Mor
  • 1820 Cholera
  • 1920 Španielska chrípka
  • 2020 Covid-19

Covid-19 spôsobil, že sme sa celá krajina dostali do zlej situácie a najmä, že ohrozil to, čo máme najvzácnejšie a to je zdravie. Musíme túto situáciu brať vážne a zodpovedne. Nesmieme ohroziť seba ani ďalšie osoby. Myslím a vidím to v televízii a tiež pri čítaní novín, že všetky štáty majú iba jediný cieľ, a to, ako zvíťaziť nad touto chorobou. Je to zvláštne. Nenakupujú sa zbrane, ale rúška a rôzne pomôcky, aby sa chránil ľudský život, ktorý má najväčšiu hodnotu.

Na Zemi sme ako na dovolenke na určitý čas, niekto kratšie, niekto dlhšie. Všetci túžime chodiť po tejto našej krásnej zemi čo najdlhšie. Som rada, že sa zapájajú ľudia z rôznych oblastí a hľadajú spôsob pomoci. Sú to donášky potravín, jedla, drogérie. Vyrábajú sa rúška, štíty, zrazu nás to všetko spája a chceme robiť niečo v prospech druhých bez nároku na odmenu.

Ja som doma od 13. marca 2020. Doma to ide veľmi rýchlo. Využívam voľno na čítanie kníh, učenie, upratovanie a na všetko, čo som zanedbala pre nedostatok času. Potraviny, lieky, drogériu nakupujeme s mierou-nepreháňame. Všade nosím rúško a rukavice, snažím sa dodržiavať všetky nariadenia. Rúška som si ušila sama, podľa internetu, veď času mám dosť. Školy sú zatvorené, ale úlohy dostávame a beriem to ako vyučovanie. Inú možnosť nemám a úlohy si nenechávam na poslednú chvíľu. Verím, že to dobre dopadne. Hlavne buďme doma a nestretávajme sa s inými ľuďmi. Ak nám chýbajú kamaráti, rodina, môžeme využiť technológiu dnešných čias-telefón, internet. Pandémia má aj svetlé stránky, rodiny môžu tráviť spolu viac času.

Táto zdravotná kríza nás naučí vážiť si svoje zdravie a veci, ktoré sú podstatné a prioritné pre náš život, nie mamona. Teším sa, keď skončí karanténa a konečne uvidím svojich spolužiakov a učiteľov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu